Hlavní obsah

Pohřeb Jiřího Hromady proběhne v úterý. Bude veřejný

Poslední rozloučení s českým hercem, aktivistou a emeritním prezidentem Herecké asociace Jiřím Hromadou proběhne v úterý 29. října od 15:00 v Praze, ve Velké obřadní síni Krematoria Strašnice. Smuteční obřad bude přístupný veřejnosti. Hromada zemřel 14. října v 66 letech.

Foto: Herecká asociace

Parte Jiřího Hromady

Článek

Jiří Hromada hrál a účinkoval ve dvou stech televizních inscenací a pořadů. Jeho hlasem promlouvaly hvězdy jako Kirk Douglas, Marlon Brando, Morgan Freeman, Gerard Depardieu, Walter Matthau, Donald Sutherland, John Wayne, Peter Ustinov, Robert de Niro, Richard Chamberlain, Ben Affleck, Alan Rickman nebo Stellan Skarsgard.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Jiří Hromada více než dvě desítky let bojoval proti diskriminaci sexuálních menšin. Vzpomínal, že když se jeho maminka dozvěděla, že je gay, reagovala slovy: „Co mám tvému příteli uvařit?“

V letech 2011–2017 byl prezidentem Herecké asociace. Byl také politikem a gay aktivistou.

„Jiří Hromada dal Herecké asociaci řád a systém. Měl zkušenosti z komunikace se státní správou. Práci pro asociaci se velmi intenzivně věnoval, byl buldok, který když se zakousl do problému, tak za ním šel a nebál se jít ani do konfliktu. Dokázal krásně mluvit o herecké práci. Vzpomínám na společné natáčení dokumentu o Eduardu Kohoutovi, kdy o něm mluvil nejen s velkou emocí, ale i odbornou erudicí,“ řekl Novinkám k jeho skonu Ondřej Kepka.

Zemřel herec Jiří Hromada

Kultura

FOTO: V Praze začal festival Prague Pride

Domácí
Související témata:
Jiří Hromada (herec)

Výběr článků

Načítám