Hlavní obsah

Pavel Liška a Jan Révai zvou diváky na ostrov lidojedů

Kamarádi, kteří milují jízdu na motorkách a svou práci. To jsou filmaři Pavel Liška, Jan Révai a Hynek Bernard. Tentokrát se vydali za tajemnými Papuánci. To, jak se jim tam (ne)dařilo, zachycuje dobrodružný dokument Vandráci na ostrově lidojedů. Do kin vstoupí 14. listopadu. Nyní představuje ukázku.

Trailer dokumentu Vandráci na ostrově lidojedůVideo: 38Film

Článek

K cestě do tajemné země, magické džungle, Vandráky inspiroval známý český cestovatel.

„Miloslav Stingl, velký cestovatel a náš velký vzor, nám ještě před svou smrtí vyprávěl o tajemném ostrově zvaném Papua Nová Guinea a o jeho snu se tam ještě jednou vrátit. A tak jsme ho tam vzali s sebou. Vyprávěl o domorodcích, o jejich bílé i černé magii, o věcech tam – mezi nebem a zemí. Jen jsme netušili, co nám ta jejich kouzla a čáry přinesou. A že jeden z nás se nemusí vrátit zpátky,“ říká Pavel Liška.

Protože se pan Stingl výpravy už nedočkal, zemřel v roce 2020 v nedožitých devadesáti letech, nechali Vandráci na počest cestovatele vyrobit jeho loutku. Na loňskou cestu tak vezli i kufrové loutkové divadlo, které s nimi putovalo po Papui na motorkách, aby hlavní hrdinové nepřijeli za ostrovany s prázdnou.

Loutku Stingla i unikátní divadélko vytvořil pro Vandráky výtvarník a scénograf Josef Sodomka, dlouholetý spolupracovník Divadla bratří Formanů.

Pavel Liška: Přijde mi nepatřičný, že mi je padesát

Móda a kosmetika

Jan Révai: Zpívání v dešti? Kvůli němu budu rád skákat salta i po padesátce

Kultura
Související témata:
Vandráci na ostrově lidojedů (film)

Výběr článků

Načítám