Hlavní obsah

Léto s Evženem chce vstoupit do klubu klasických českých komedií

Dotočeno, hlásí režiséři Miloslav Šmídmajer a Pavel Krumpár. Jejich komedie Léto s Evženem vstoupí do kin už v prosinci. Tvůrci tvrdí, že se tímto počinem chtějí zařadit po bok klasických českých a československých titulů, mimo jiné S tebou mě baví svět nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku. Snímek nyní představuje první ukázku.

Teaser filmu Léto s EvženemVideo: Falco

Článek

Hlavních rolí v nové komedii se ujali hlavně muži: Jiří Dvořák, Martin Myšička, Marek Němec nebo Jaroslav Plesl. Ve vedlejších rolích diváci uvidí Janu Pidrmanovou, Danu Batulkovou, Kateřinu Brožovou nebo Miroslava Táborského.

Děj filmu se točí kolem jednoho letního tábora a jednoho hradu. Tři hlavní hrdinové František (Martin Myšička), Robert (Marek Němec) a Oskar (Jaroslav Plesl) musejí tábor zachránit, aby vůbec proběhl. Hledají pro něj nové místo.

Foto: Jakub R. Špůr

Léto s Evženem. Kastelán (Jiří Dvořák) svůj hrad miluje.

Jako ideální se pro tyto účely jeví hrad Tramberk. Překážkou je ale tamní svérázný kastelán Evžen (Jiří Dvořák) a jeho pomocník Hubert (Oldřich Navrátil), kteří dělají vše pro to, aby se na hrad nedostala ani noha. Jenže jsou chvíle, kdy i nezvaní hosté mohou pomoci…

Komedie bude mít v českých kinech premiéru 12. prosince.

OBRAZEM: Léto s Evženem slibuje komedii z rodu S tebou mě baví svět

Film

Eliška Balzerová: Někdy natáčení komedie není zase tak úplná sranda

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám