Hlavní obsah

KVÍZ Hororové Týny: Co víte o satanismu, ďábelských symbolech a rituálech?

Zrození antikrista ze slavného hororu Přichází Satan! z roku 1976 objasňuje film První znamení: Přichází satan!, který byl před časem i v českých kinech. Ať už patříte mezi fanoušky satanistických hororů, anebo ne, v našem kvízu si můžete prověřit své znalosti o uctívání ďábla.

Foto: Falcon

Z filmu První znamení: Přichází satan!

Článek
1. Ďábelské číslo 666 coby takzvané číslo šelmy, jež označuje antikrista, zmiňuje jedna část Nového zákona v Bibli. Která?
Foto: Falcon
2. Templářští rytíři používali jako symbol satana boha jménem Baphomet. Jaké zvíře ztělesňoval?
3. Zásadním satanistickým textem je Satanská bible od Antona LaVeye. Ve kterém roce vyšla?
Foto: Wikimedia Commons
4. Jeden z takzvaných prokletých básníků napsal skladbu Litanie k Satanovi, v níž žádá ďábla, aby měl soucit s jeho nekonečnou bídou. Kdo to byl?
5. Ve filmu Přichází Satan! z roku 1976 se často objevují rotvajleři coby pekelní psi. Ti jsou podobní Kerberovi, který střeží vchod do podsvětí. Kolik má hlav?
Foto: Wikimedia Commons
6. Démoni se objevují v různých kulturách včetně islámské, kde je zastupuje ghoul. V jaké zálibě se tato arabská démonka vyžívá?
7. Posedlost ďáblem je vděčným námětem hororů. Moderní satanisté přesto jeden z „nesvaté trojice“ filmů ze šedesátých a sedmdesátých let nemají rádi. Který?
Foto: Wikimedia Commons
8. Satanismus je spojován s rituálními vraždami. Za třináct takových byl roku 1989 odsouzen sériový vrah Richard Ramirez. Ke zločinům jej prý inspirovala hudba jeho oblíbené rockové kapely. Které?
Foto: Los Angeles Police Department
9. Jakou látku kromě svěcené vody používají křesťané k zahánění čarodějnic a démonů?
10. Vedle Halloweenu je nejdůležitějším satanistickým svátkem pálení čarodějnic, které se odehrává v noci z 30. dubna na 1. května. Jaký jiný název „nenese“?
Foto: Právo

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

RECENZE Hororové Týny: Nepřivolávej nic zlého s Jamesem McAvoyem je lepší a údernější

Kultura

RECENZE Hororové Týny: Pšt, nebo zemřete. Tiché místo do třetice všeho bezvýznamného

Film

Výběr článků

Načítám