Hlavní obsah

Jurský park se vrací. Se Scarlett Johanssonovou a Jonathanem Baileym

Ano, vyprávění o dinosaurech pokračuje. Tak zní zprávy, které se šíří (nejen) americkými médii. Zmiňují tak skutečnost, že se v červenci 2025 vrátí do kin příběh Jurského parku. A to už posedmé. Nový film se Scarlett Johanssonovou a Jonathanem Baileym se jmenuje Jurassic World Rebirth. Jeho český název nebyl zatím zveřejněn.

Foto: Universal

Jurský park se dočkal od roku 1993 řady pokračování. To další vstoupí do kin v roce 2025.

Článek

Snímek chystá společnost Universal Pictures. Režíruje ho Gareth Edwards, jenž vychází ze scénáře Davida Koeppa, který napsal i původní Jurský park (1993). Ten se před 31 lety stal celosvětovým megahitem. Patří k nejvýdělečnějším titulům kinematografie.

Natáčení nového filmu se podle dostupných informací začalo ve velkém připravovat letos v lednu. Jeho hlavní část se pak rozběhla v červnu v Thajsku. Filmaři ale pracovali, případně budou pracovat, také na Maltě a ve Velké Británii. Očekává se, že čisté natáčení skončí v druhé polovině října. Posléze materiál zamíří do postprodukce.

Hledá se DNA

Web Variety mimo jiné o ději nového snímku prozradil, že se bude odehrávat pět let po událostech Jurského světa – Nadvlády (2022), kdy se Země ukázala být pro dinosaury značně nehostinná.

„Ti, kteří zůstali, žijí v izolovaných rovníkových prostředích s klimatem podobným tomu, v němž se jim kdysi dařilo,“ pokračuje synopse filmu s tím, že tři největší tvorové jsou ale zároveň klíčem k zázračnému léku, který by mohl pomoci lidstvu.

Právě za nimi se tak vydá expedice, jež má získat jejich DNA. Financuje ji ovšem mafie, pašeráci drog. Jisté také je, že Johanssonová hraje expertku na tajné operace. Jonathan Bailey dostal roli paleontologa. Premiéra filmu je naplánována na 2. července 2025.

Jeff Goldblum: Mezi mimozemšťany a dinosaury jsem jako doma

Móda a kosmetika

RECENZE: Jurský svět: Nadvláda. Efektní, vtipné, jen zase moc dlouhé

Kultura
Související témata:
Jurský park
Jonathan Bailey

Výběr článků

Načítám