Hlavní obsah

Joaquin Phoenix a Lady Gaga. Do kin míří Joker: Folie à Deux

Nejvýdělečnější mládeži nepřístupný film s miliardovou (v dolarech) tržbou. Jedenáct oscarových nominací. Takového výsledku docílil snímek Joker (2019). Od 3. října vstoupí do českých kin pokračování. Jmenuje se Joker: Folie à Deux. Tvůrci z něj nyní zveřejnili další ukázku. V hlavních rolích se představí Joaquin Phoenix a Lady Gaga.

Trailer filmu Joker: Folie à DeuxVideo: Vertical Entertainment

Článek

Pokračování má v rukou opět režisér Todd Phillips, který je společně se Scottem Silverem autorem scénáře. Phoenix se vrací k roli Arthura Flecka a Lady Gaga se představí jako Harley Quinnová.

Tvůrci druhého Jokera v čele s režisérem už dříve avizovali, že půjde o muzikálový film.

Foto: Vertical Entertainment

Film Joker: Folie à Deux. Na snímku Lady Gaga a Joaquin Phoenix

Joker se v roce 2019 stal hitem kinosálů a vydělal celosvětově víc než miliardu dolarů. Snímek získal jedenáct nominací na cenu Americké filmové akademie a dvě z nich proměnil, včetně Joaquina Phoenixe za hlavní roli.

Joker: Folie à Deux stál podle odhadů kolem 200 milionů dolarů (cca 4,7 mld. Kč). Do českých kin vstoupí pod původním názvem.

Leccos z děje snímku ale může naznačit překlad do češtiny, Joker: Šílenství pro dva. Očekává se, že se stane podzimním světovým hitem.

Nejočekávanější filmy roku 2024: Pokračování Duny nebo muzikálový Joker

Kultura

Proč milujeme filmové zlosyny

Sex a vztahy

Výběr článků

Načítám