Hlavní obsah

Jaroslav Dušek provede diváky Tajemstvím smrti

Za českými diváky v říjnu zamíří další film, který zpracovává fenomén smrti. Tentokrát půjde o celovečerní dokumentární film českého spisovatele Viliama Poltikoviče. Nazval jej Tajemství smrti a jako průvodce nelehkým tématem si zvolil herce Jaroslava Duška. Tvůrci nyní představují na Novinkách ukázku snímku.

Trailer filmu Tajemství smrtiVideo: Continental Film

Článek

„Strach ze smrti je esenciálním strachem našeho bytí a z něj se odvíjejí veškeré naše další strachy… Kolik lidí ale může doopravdy říct, jestli po smrti něco existuje, a jestli ano, tak jaké to je? Nevíme. A proto se bojíme a posloucháme čeho a jak moc se máme bát. Nemáme se tedy spíše bát našeho přístupu ke smrti, vlastně sami sebe?“ tvrdí Viliam Poltikovič, dokumentarista, jenž natočil přes 170 filmů, převážně s duchovní a cestovatelskou tematikou.

Jeho nový snímek nahlíží na různé kulturní přístupy k tématu smrti, včetně těch, které ji nevnímají jako strašáka.

Foto: Petr Hloušek, Novinky

Dalajlama na pražském Hradčanském náměstí

K tématu se vyjadřují známé osobnosti, jako jsou 14. dalajlama Tändzin Gjamccho, filozof Raymond Moody, psychiatr Stanislav Grof, autorka globálního bestselleru Musela jsem zemřít Anita Moorjani a mnozí další. Průvodcem snímku, jejich svědectvími je pak již zmíněný Jaroslav Dušek.

Tajemství smrti vstoupí do českých kin 31. října.

Režisér Petr Vachler: Okolí se stává stejně bláznivé jako já

Film

Autor bestselleru Život po životě Raymond Moody: Smrti se nebojím, děsí mě bolest

Kultura
Související témata:
Film Tajemství smrti
Viliam Poltikovič

Výběr článků

Načítám