Hlavní obsah

Jakub Štáfek o pokračování filmového Vyšehradu: S nekorektním humorem ještě přitvrdíme

Na fotbalové hřiště na pražském Vyšehradě se vrátili filmaři. Se začátkem prázdnin se pustili do natáčení pokračování komedie Vyšehrad: Fylm. Středem dění bude opět Lavi, fotbalista utržený ze řetězu, v podání herce a zápasníka Jakuba Štáfka. Novinky se šly s kamerou podívat na jeden z jeho natáčecích dnů.

Štáfek o pokračování filmového Vyšehradu: S nekorektním humorem ještě přitvrdímeVideo: Michaela Bartošová, Novinky

Článek

„Ani na vteřinu nás nenapadlo, že by to mohlo mít nějaký přesah,“ říká Štáfek o nečekaném úspěchu seriálu Vyšehrad a poté jeho filmového zpracování, které přilákalo do kin v roce 2022 přes 700 tisíc diváků.

„Nás to tvoření bavilo, ale nevěděli jsme, že ten boom kolem seriálu bude tak velký, že nás to donutí zkusit stříbrné plátno, že se to povede a že si pak řekneme: ‚Pojďme v tom pokračovat, když to lidí baví a chtějí se smát,‘“ dodává.

Jak si velký divácký zájem a podporu vysvětluje? „Je to tím nekorektním humorem, je to tím, že se lidé rádi smějí,“ má herec oblečený v modrém dresu s číslem deset jasno.

Nekorektní Vyšehrad: Fylm bude pokračovat. Natáčí se dvojka

Film

Aby tvůrce nalákal davy do kina, musí podle něj jít skutečně o událost a dílo by mělo mít přesah do reality. „Což my, myslím, splňujeme, obecně téma fotbalu láká. Zároveň jsou ty postavy tak blbý, že můžou diváky bavit,“ směje se.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Jakub Štáfek na place

„Vyšehrad vyrábíme jako lék do dnešní příliš korektní doby. Máme trochu obavu, že by se mohlo stát, že se doba stane ještě korektnější a že se takovéto filmy třeba jednou zakážou a nebudou se moct tvořit. Humor nás spojuje a dává nám potřebný životní nadhled. Proto je Vyšehrad tak důležitý,“ vysvětluje producent snímku Ctibor Pouba.

Lavi jede do světa

Jak se bude děj dál vyvíjet, Štáfek příliš prozrazovat nechtěl. „Lavi se podívá poprvé do zahraničí, má zahraniční angažmá, diváci se můžou těšit na natáčení v Argentině. Ty obrázky budou, doufám, hezké,“ poodhaluje s tím, že svérázný fotbalista trochu dospěje, ale divoký bude pořád.

Ke známým postavám přibudou nové tváře se zvučnými jmény, například Lukáš Vaculík, Václav Neužil či Filip Březina, který se do širokého diváckého povědomí dostal nedávno díky seriálu Smysl pro tumor.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Známé tváře z filmové jedničky

Daleko větší prostor prý ve dvojce dostane Šárka Krausová, filmová žena fotbalisty Lavického. Objeví se znovu i dětský herec Jakub Jenčík jako Laviho syn, ve skutečnosti potomek Štáfkova účetního. Ve filmové jedničce se před kameru postavil vůbec poprvé. „Je skvělý, moc jsem se na něj těšil, je ještě lepší než v jedničce, dozrál,“ říká o něm Štáfek.

„Diváci se také opět můžou těšit na nekorektní humor. Myslím, že jsme hodně přitvrdili, víme, že tou jedničkou jsme nastavili laťku relativně vysoko, ale chceme být ještě lepší,“ vysvětluje.

Na place prý vládne hodně veselá atmosféra. „Jestli bude ten film jen ze třetiny taková zábava, jako je na natáčení, tak se mají lidi fakt na co těšit,“ myslí si třeba herec Adam Ernest. Souhlasí s ním i jeho kolega Lukáš Vaculík: „Jestli smích prodlužuje život, tak já se bojím, že tady budu do sto padesáti,“ odhaduje. „Černý humor mám rád, je to nadsázka a takhle se dívat na svět mi vyhovuje,“ nechal se slyšet zase Václav Neužil.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Záběr z natáčení

Práce na scénáři trvala dle Štáfka dva roky. Kromě ztvárnění hlavní postavy se zapojil vedle Martina Koppa i do režírování a je jedním z producentů. V kinech se komedie objeví na jaře příštího roku.

Jakub Štáfek: Menšina Čechů ve mně vidí primitiva

Film

Výběr článků

Načítám