Hlavní obsah

Jakub Prachař o filmovém Vyšehradu: Takové snímky generaci po nás zajímat nebudou

Praha - Vyšehrad

„Je to role, ze které jsem vlastně nikdy nevystoupil,“ říká o své postavě fotbalového agenta Jardy ze seriálu a filmu Vyšehrad herec Jakub Prachař. S ostatními herci se na hřišti pražského Slavoje Vyšehrad setkal opět po dvou letech při natáčení pokračování. Kamera Novinek ho zachytila v nepřehlédnutelném kostýmu, za který by se podle něj nemusela stydět ani česká olympijská výprava.

Jakub Prachař o filmovém VyšehraduVideo: Michaela Bartošová, Novinky

Článek

„Je to postava, kterou oblíknu a už nesundám, jak říkáme my herci. Jarda prorostl do mého života,“ popsal dobře naladěný Jakub Prachař před natáčením jedné ze scén na fotbalovém trávníku.

Na rozhovor s novináři si prý vzal „to nejlepší, co mu, respektive Jardovi, sluší“, jak popisuje bláznivý kostým s řadou vzorů a barev.

„Já jsem původně chtěl, aby i naši olympionici nastupovali v tomhle, ale pak mě bohužel pan Černý přeskočil s nějakými těmi fleky a jsem z toho smutný. Kdyby šla naše olympijská sestava takhle, tak si myslím, že by se o tom hodně mluvilo!“ vtipkuje.

Jakub Štáfek o pokračování filmového Vyšehradu: S nekorektním humorem ještě přitvrdíme

Film

V úspěch jedničky věřil, každý si v ní najde to svoje, jak tvrdí. I když připouští, že ne všichni dokázali film, který nekorektním humorem rozhodně nešetří, zkouknout.

„Ženy ho milují, protože je romantický, chlapi ho milují, protože je tam předobraz opravdového hrdiny, děti ho milují, protože se tam dozvědí strašně moc o fotbale, o vztazích, o věcech, které je v životě čekají,“ říká v nadsázce.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Jakub Prachař a Ondřej Pavelka na place

Podobné filmy už se dle jeho mínění ale v poslední době netočí. „Ten film mapuje naši generaci, která je taková ‚čuňácká‘. Generaci po nás už tyhle ‚čuňárny‘ zajímat nebudou, ti se nám budou vysmívat za to, že jsme směšní a trapní. Je to takové ukončení jedné generační zpovědi a pak už to budou dělat ti mladí, kteří mají jiný, a možná lepší, smysl pro humor,“ myslí si.

A kam se jeho postava ve dvojce posune dál a co od ní můžou diváci očekávat? „Jarda zažije obrovské dobrodružství, můžu prozradit, že se mu narodí dítě, a to je obrovské štěstí pro něj do života, zažije krásné věci,“ naznačuje Prachař.

Herečka Šárka Krausová: Nemám ráda neznámé hlubiny

Kultura

Se svým svěřencem Lavim v podání Jakuba Štáfka bude pracovat spíš na dálku. „Protože naše cesty s Lavim se trochu rozdělí. On si jde po svým, dojde k tomu, že už nechce hrát na vrcholové úrovni. Ale já vím, že se ještě bude chtít vrátit, a pak mi samozřejmě zavolá,“ vypráví Prachař.

Drzý a divoký fotbalista Lavický se také podívá do zahraničí, štáb bude natáčet konkrétně v Argentině.

Foto: Michaela Bartošová, Novinky

Tvůrci filmového Vyšehradu s herci

Štáfek se ujal – kromě hlavní postavy – také role spolurežiséra s Martinem Koppem. A Prachař jim do práce prý nemluví.

„Nechávám se jimi spíš inspirovat. Jednou přijde pan Kopp a řekne mi, ať něco udělám, a za pár minut přijde pan Štáfek a řekne mi to samý, akorát jinými slovy,“ směje se této formě práce.

Ani kvůli fotbalu se Prachař, zarytý slávista, se Štáfkem, fanouškem fotbalové Sparty, na place nijak nehandrkují. „A navíc to, že někdo fandí klubu, který nedává smysl a je úplně k ničemu, to je jeho věc, a já s tím nic neudělám a ani dělat nechci,“ provokuje naoko.

Spot z natáčení filmové dvojky VyšehraduVideo: Bioscop

Film se zatím natáčel v Praze a Ústeckém kraji, naplánováno je 33 natáčecích dní. V kinech se má Vyšehrad2, jak zní zatím pracovní název snímku, objevit na jaře 2025.

Anketa

Baví vás nekorektní humor seriálového a filmového Vyšehradu?
Ano
82,8 %
Ne
17,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3313 čtenářů.

Jakub Prachař: Jsem zvláštní kompilát. Boxuju i háčkuju

Móda a kosmetika

OBRAZEM: Vyšehrad Fylm spěje ke dvojce

Film
Související témata:

Výběr článků

Načítám