Hlavní obsah

J. K. Rowlingová píše v novém literárním žánru

Série románů o dobrodružstvích kouzelnického učně Harryho Pottera se těší neutuchající oblibě mezi čtenáři již více než čtvrt století. Její autorka J. K. Rowlingová ji už sice uzavřela, ale nehodlá usnout na vavřínech. Oznámila zahájení prací v novém literárním žánru.

Foto: Profimedia.cz

J. K. Rowlingová uspěla s potterovskou sérií.

Článek

Na svých sociálních sítích Rowlingová nedávno uvedla, že píše další knihu, jejíž děj je zasazen do futuristického světa.

„Po Strikeovi jsem mohla začít psát tři různé knížky. Všechny jsem také psát začala, protože jsem vyšinutý workoholik,“ napsala na síti X.

„Ta, kterou plánuji dokončit jako první, je futuristická. Není to ale vesmírná odysea, omlouvám se. Je rozhodně pozemská.“

Fanoušci tvorby britské spisovatelky vědí, že série o Harrym Potterovi není její jediná. Velmi populární je i série detektivek s Cormoranem Strikem, které Rowlingová píše pod pseudonymem Robert Galbraith.

Ostatně jejím nejbližším vydaným románem má být osmý příběh Strikea s názvem The Hallmarked Man. V květnu pro The Times of London řekla, že z této série plánuje napsat další dvě knihy.

Filmové adaptace potterovských příběhů vydělaly v kinech již téměř osm miliard dolarů (něco přes 185 miliard korun) a knih, podle kterých byly scénáře napsány, se prodalo více než 600 milionů kopií. Není divu, že je Rowlingová považována za jednu z nejlépe vydělávajících autorek na světě.

KVÍZ: Harry Potter, upíři a sex? Co víte o young adult literatuře?

Knihy

Alžírská boxerka Chalífová žaluje Muska a Rowlingovou za kyberšikanu

Svět

Výběr článků

Načítám