Hlavní obsah

FOTO: Seriál Ze zaprášeného šuplíku. Karel Heřmánek (1947-2024)

V sobotu se veřejnost rozloučila s hercem, režisérem a dabérem Karlem Heřmánkem. Poslední sbohem mu lidé dali v Divadle Bez zábradlí v centru Prahy, kde byl roky principálem. Vzpomínalo se na něj i u nás v redakci. Po dlouhé době se proto otevřely dvě dřevěné skříně plné fotek, na něž se v posledních desetiletích leckdy zapomnělo. Jsou na nich slavní, významní lidé. O to, aby pořízené snímky „nezmizely“, se postará nový fotoseriál Novinek Ze zaprášeného šuplíku.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Archiv fotografií lidí z kulturního a společenského života. Karel Heřmánek

Článek

Seriál Ze zaprášeného šuplíku

  • Média se stále vyvíjejí. Změny za změnou dopadají také na pořizování, zpracování fotek. V redakci Práva/Novinek jsou tak hned dvě hnědé skříně, jež mají plné šuplíky (polo)zapomenutých snímků či filmů pořízených v uplynulých desítkách let.
  • Na klasickém filmu jsou zaznamenány slavné, nejen česko-slovenské tváře. Jsou jich řádově stovky, spíš nižší tisíce. Škoda, řekla jsem si jednou při pohledu na ně. I proto vzniká nepravidelný seriál Novinek Ze zaprášeného šuplíku. Bude jen o fotkách, na které se dávno zapomnělo. I u nás v redakci.
  • Fotografie jsou leckdy nedatované, bez podrobnějšího popisku. V redakci se používaly hlavně pro potřeby magazínů Práva. I proto jsou popisky na Novinkách někdy obecné.
  • Obsah každého dílu seriálu je pevně daný. Budou v něm "jen" fotografie z dřevěné skříně.

GLOSA: Karel Heřmánek, Zábradlí a potíže s Wikipedií

Kultura

Karel Heřmánek oddaný divadlu i filmu. Co o sobě sám prozradil

Film
Související témata:
Seriál Ze zaprášeného šuplíku

Související články

Výběr článků

Načítám