Hlavní obsah

Filmové premiéry: Princezna na hrášku, Priscilla a Imaginární přátelé

Diváci do českých kin od začátku roku moc nechodí, ubývají také premiéry velkých filmů, jež usilují o to, stát se hity. Tento čtvrtek se tak představí jen tři snímky, které tyto ambice mají. Dvě (téměř) pohádky: američtí Imaginární přátelé, česká Princezna na hrášku, a životopisný hollywoodský biják Priscilla o manželce legendárního krále rocku.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Imaginární přátelé

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Flemingová) má „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi.

„Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski.

Herec Ryan Reynolds je nejvíce sexy mužem světa

Móda a kosmetika

A právě Bea, která je všechny vidí, se těmto „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa bezbřehé fantazie.

Komedie/dobrodružný/rodinný/fantasy. USA, 2024, 108 min. Režie a scénář: John Krasinski. Hrají: Cailey Flemingová, Ryan Reynolds, John Krasinski, Fiona Shawová, Steve Carell, Phoebe Waller-Bridgeová, Louis Gossett Jr.

Trailer filmu Imaginární přáteléVideo: CinemArt

Princezna na hrášku

Na pohádkovém francouzském zámku probudí princeznu Agnès de Sully de Montana Bleue jednoho dne hrozivé burácení davu pod okny. V zemi se bouří nespokojený lid a ona se musí okamžitě dostat do bezpečí.

Na vznešené róby ani plné truhlice není čas, stává se tedy vyhnankyní. Na radu své komorné se vydává do dávno zapomenuté rodné země, až do dalekých Čech, kde ji ale nedůvěřivá Hraběnka poté, co se její syn do Agnès zamiluje, podrobí přísné zkoušce.

Pohádka. Česko/Kanada, 2024, 80 min. Režie: Martina Adamcová. Hrají: Jasmína Houf, Dagmar Havlová, Lucie Vondráčková, Pavel Kříž, Ladislav Korbel, Zuska Velichová, Martina Adamcová, David Šír, Simonetta Hladká, Milan Enčev

Trailer filmu Princezna na hráškuVideo: Bontonfilm

Priscilla

V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieuová (Cailee Spaenyová) na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho (Jacob Elordi). Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock-and-rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace.

Priscilla Presleyová: Chybí mi Elvisův smích

Lifestyle

Držitelka Oscara Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) představuje odvrácenou tvář popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století.

Drama/životopisný. USA, 2023, 110 min. Režie a scénář: Sofia Coppola. Hrají: Cailee Spaenyová, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyková, Tim Post, Lynne Griffinová, Dan Beirne, Rodrigo Fernandez-Stoll, Dan Abramovici, Tim Dowler-Coltman

Trailer filmu PriscillaVideo: Aerofilms

Priscilla Presleyová: Chybí mi Elvisův smích

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám