Hlavní obsah

Filmové premiéry: Elli a parta příšeráků, Longlegs, Kočky v muzeu, Tiché znamení a MIKI

Letní dny přejí českým kinům. Jejich návštěvnost zastínila i tradičně silné zimní a jarní období. O nové diváky budou od čtvrtka bojovat další tituly. Za zmínku stojí mimo jiné slovenský snímek MIKI, který našince vrátí do 90. let 20. století, kdy se Slovensko, podobně jako Česko, vypořádávalo s rozmachem mafie.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Elli a parta příšeráků

Elli žije ve starodávném sídle, cítí se osaměle a nebaví ji strašit lidi. Což by se dalo pochopit, kdyby nebyla duch. Její jediný příbuzný, přísný a nevrlý strýc, se snaží udržet tradici a trvá na tom, že Elli nesmí opustit dům – ani přes zeď, ani dveřmi.

Jednoho dne však strýc záhadně zmizí a Elli se ho vydá hledat. Na dobrodružné cestě potká partičku příšerek, která se ukrývá ve strašidelném zámku v lunaparku. I ty hledají místo, kam by mohly patřit. Podaří se Elli a jejím novým kamarádům zachránit strýce a najít vytouženou velkou rodinu?

Elli a parta příšeráků. Animovaný/rodinný/komedie/fantasy. Německo, 2024, 87 min. Režie: Piet De Rycker, Jesper Møller

Trailer filmu Elli a parta příšerákůVideo: Forum Film

Kočky v muzeu

Mladý kocour Vincent a myšák Maurice se vydávají do světoznámého muzea Ermitáž v Petrohradě. Tam se setkají s elitní kočičí jednotkou, která už po staletí chrání umělecké poklady před myšmi a jinými škůdci.

Vincent sní o rodině, ale nechce přijít o svého myšího kamaráda, který mu předtím zachránil život. Problémy v muzeu však nezpůsobuje jen přítomnost myši, ale také její vášeň: Maurice si totiž velmi rád pochutnává na obrazech.

Animovaný/dobrodružný/komedie. Rusko, 2023, 83 min. Režie: Vasilij Rovenskij

Trailer filmu Kočky v muzeuVideo: Vertigo Entertainment

Longlegs

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život.

Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroeová), která je nadána jasnovideckými schopnostmi.

Horor/thriller/krimi. USA, 2024, 102 min. Režie: Osgood Perkins. Hrají: Maika Monroeová, Blair Underwood, Nicolas Cage, Alicia Wittová, Michelle Choi-Leeová, Dakota Daulbyová, Lauren Acalaová, Kiernan Shipkaová, Jason William Day, Lisa Chandlerová

Trailer filmu LonglegsVideo: Continental film

MIKI

MIKI je příběh muže, který se vrátí ze zahraničí zpět do své rodné vesnice, do země, která se rychle mění a ve které se otevírají nové velké možnosti i v oblasti organizovaného zločinu. Miki, původním povoláním řidič autobusu, v sobě postupně objeví a aktivuje schopnosti k tomu, aby vybudoval jednu z největších a nejobávanějších mafiánských skupin v zemi.

Thriller. Slovensko/Česko, 2024, 106 min. Režie: Jakub Kroner. Hrají: Milan Ondrík, Dušan Cinkota, Gregor Hološka, Michal Kubovčík, Martin Nahálka, Anna Javorková, Rebeka Poláková, Marek Fučík, Petra Vajdová, Soňa Norisová

Trailer filmu MIKIVideo: CineArt

Tiché znamení

Frida je mladá servírka z Los Angeles, která se zajímá o podnikatele Slatera Kinga (Channing Tatum). Na vysněné dovolené na jeho soukromém ostrově se začnou dít podivné věci. Frida bude muset odhalit pravdu, pokud chce vyváznout živá.

Thriller. USA, 2024, 102 min. Režie: Zoë Kravitzová. Hrají: Naomi Ackieová, Channing Tatum, Christian Slater, Simon Rex, Adria Arjonaová, Kyle MacLachlan, Haley Joel Osment, Geena Davisová, Alia Shawkatová, Levon Hawke

Trailer filmu Tiché znameníVideo: Vertical Entertainment

RECENZE: Vlny nepopisují realitu, přivádějí do kin filmové hrdiny

Film

RECENZE: Romulus - sedmý díl vetřelčí ságy servíruje divákům, co mají rádi, s vlastními nápady ale šetří

Film
Související témata:

Výběr článků

Načítám