Hlavní obsah

Filmové premiéry: Buffalo Kids, Ještě nejsem, kým chci být, Jiný člověk, Joker: Folie à Deux a Velký Pán

Aktuálnímu filmovému čtvrtku vládnou pohádky, dá se napsat při pohledu na tituly, které právě vstupují do tuzemských kin. Své malé, velké diváky se bude snažit získat španělský animovaný snímek Buffalo Kids i český loutkový Velký Pán. Na dospělé pak čeká muzikál spojený s thrillerem Joker: Folie à Deux. Tajemná postava vás zavede do svého temného světa, v němž se ale objeví naděje.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Buffalo Kids

Mary a Tom jsou irští sirotci, kteří připlouvají do New Yorku, kde je má vyzvednout jejich strýček. V přístavu však po něm není ani stopy, a tak se rozhodnou vydat se za ním do Kalifornie. Nasedají na vlak jedoucí napříč divokou Amerikou.

Protože nemají peníze, nenápadně se připojí ke skupince sirotků cestujících do nových domovů na opačné straně země. Ve vlaku poznají neobyčejného kamaráda, který navždy změní jejich životy.

Animovaný/dobrodružný. Španělsko, 2024, 82 min. Režie: Juan Jesús García Galocha, Pedro Solís García. Hudba: Fernando Velázquez

Trailer filmu Buffalo KidsVideo: Bohemia Motion Pictures

Ještě nejsem, kým chci být

Libuše Jarcovjáková je legenda fotografie a nespoutaná žena, která se vzepřela konvencím. Její život je mozaikou fascinujících setkání a divokých příběhů – od drsného undergroundu komunistického Československa přes exkluzivní focení pro módní špičky v Tokiu až po dramatický útěk do západního Berlína, kde byla svědkem pádu železné opony.

RECENZE: Dynamický fotoromán života a díla Libuše Jarcovjákové alias Nan Goldinové východního bloku

MFF KV

Z tisíců analogových fotografií a stránek osobních deníků vznikl v režii Kláry Tasovské dokument, který nadchl publikum na festivalu Berlinale.

Dokumentární. Česko/Slovensko/Rakousko, 2024, 90 min. Režie: Klára Tasovská. Hrají: Libuše Jarcovjáková

Trailer dokumentu Ještě nejsem, kým chci býtVideo: Aerofilms

Jiný člověk

Edward (Sebastian Stan) je živořící herec, kterému k příležitostným rolím pomáhá především jeho vážnou chorobou znetvořený obličej. Na to, že se na něj většina dívá jako na zrůdu, si už dávno zvykl, přesto je rád, že existují lidé, kteří se víc zajímají o jeho povahu než o jeho podobu.

Taková je například trochu výstřední sousedka Ingrid (Renate Reinsveová), začínající divadelní režisérka, jejíž ambicí je napsat hru o Edwardovi a jeho životě. Ten se radikálně změní, když se Edward rozhodne podstoupit experimentální chirurgický zákrok, který slibuje, že se stane „jiným člověkem“. A to doslova. Bude šťastný?

Thriller/komedie/drama/horor/psychologický. USA, 2024, 112 min. Režie a scénář: Aaron Schimberg. Hrají: Sebastian Stan, Renate Reinsveová, Adam Pearson, Marcell Gellért, Juney Smith, John Keating, Eleanore Pientaová, Lawrence Arancio, Owen Kline…

Trailer filmu Jiný člověkVideo: CinemArt

Joker: Folie à Deux

Pokračování velkolepého epického filmu Joker z roku 2019, který byl nominován na 11 Oscarů a stal se nejvýdělečnějším nepřístupným filmem s miliardovou tržbou. Joaquin Phoenix se vrací k roli Arthura Flecka, zpěvačka Lady Gaga se představí jako Harley Quinnová. Těšíte se?

Režisér Todd Phillips: Aby Lady Gaga do Jokera zapadla, musela být v čemsi poškozená

Film

Krimi/drama/thriller/muzikál. USA, 2024, 138 min. Režie: Todd Phillips. Hrají: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetzová, Brendan Gleeson, Catherine Keenerová, Harry Lawtey, Jacob Lofland, Steve Coogan, Ken Leung, Gattlin Griffith

Trailer filmu Joker: Folie à DeuxVideo: Vertical Entertainment

Velký Pán

Hlavní hrdina Malý Pán si užívá společenský život v lesní vesnici, se svou milovanou Majolenkou provozuje kiosek a s kamarády mají kapelu. Idylu však začnou narušovat zprávy o podivných Jeleňácích ohrožujících obyvatele lesa. Co jsou zač? A podezření budí i podivínský ochranitel doktor Zetek a jeho všudypřítomné televizory.

Titulní píseň k Velkému Pánovi nazpívali Bára Poláková a Saša Rašilov

Hudba

Z robotů, kteří mají obyvatelům lesa pomoci, jdou také spíše obavy. Poklidná přátelská atmosféra lesa je pryč, obyvatele vesnice postupně ovládá strach a panika.

Loutkový/rodinný/dobrodružný. Česko, 2024, 72 min. Režie: Radek Beran. Scénář: Lumír Tuček, Radek Beran. Hudba: Milan Cais. Hrají: Saša Rašilov nejml., Barbora Poláková, Pavel Liška, Miroslav Táborský, Miroslav Krobot, Vladimír Javorský, David Novotný

Trailer filmu Velký PánVideo: Bonton Film

RECENZE: Loutkový Malý pán je velkou sázkou do loterie

Kultura

RECENZE: Amerikánka jde sebevědomě z divadla na plátno

Film
Související témata:

Výběr článků

Načítám