Hlavní obsah

Filmové premiéry: Beetlejuice Beetlejuice, Světýlka, Za horami, OZI: Hlas pralesa, Past na myši a tata_bojs.doc

Česká kina se těší již týdny diváckému zájmu. A ve čtvrtek do nich vstoupí další možné hity. Tím největším je bezesporu film Tima Burtona Beetlejuice Beetlejuice. Po dlouhých desetiletích naváže na dnes již legendární hit. Z českých snímků mohou zaujmout třeba Světýlka režisérky Beaty Parkanové.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Beetlejuice Beetlejuice

Snímek vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života.

Winona Ryderová: Beetlejuice Beetlejuice se bude líbit nejen fandům Tima Burtona

Film

V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní.

Komedie/fantasy. USA, 2024, 104 min. Režie: Tim Burton. Hrají: Michael Keaton, Winona Ryderová, Jenna Ortega, Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe, Catherine O’Hara, Burn Gorman, Arthur Conti, Santiago Cabrera

Trailer Beetlejuice BeetlejuiceVideo: Vertical Entertainment

OZI: Hlas pralesa

Ozi, zvídavá a odvážná orangutanka, žije hluboko v deštném pralese s mámou Seemou a tátou JoJoem. Život v jejich idylickém hnízdě na vrcholku stromu je blažený, dokud jedné osudné noci lesní požár nezpustoší životy všech.

Ozi je náhle oddělena od rodičů, naštěstí ji zachrání Kirani s Robertem z místního útulku pro osiřelé orangutany. Když náhodou zjistí, že její rodiče jsou možná stále naživu, vydá se do deštného pralesa, kterému říkala domov, a snaží se je najít.

Animovaný/dobrodružný. Velká Británie/Francie, 2023, 86 min. Režie: Tim Harper

Trailer OZI: Hlas pralesaVideo: Continental Film

Past na myši

V den svých 21. narozenin Alex uvízne kvůli práci v zábavní pasáži. Její kamarádi se ji rozhodnou překvapit a vkradou se do arkády po zavírací době. Party s překvapením se ale nečekaně změní v noční můru, když se objeví maskovaný vrah převlečený jako Mickey Mouse a uvězní skupinu přátel v pasáži.

Mickey Mouse se rozhodne hrát s mladými svou vlastní hru o přežití. Na tým čeká krvavá hra na kočku a myš, při které zoufale bojují o život.

Komedie/horor. Kanada, 2024, 80 min. Režie: Jamie Bailey. Hrají: Simon Phillips, Nick Biskupek, James Laurin, Mackenzie Millsová, Mireille Gagnéová

Trailer Past na myšiVideo: Vertigo International

Světýlka

Citlivě poskládaná mozaika rozhodujícího dne v životě dítěte, který boří dětské jistoty a říká – jsi člověk ohrožený samotou. Ty a tví lidé, každý z nich. Právě do takového letního dne se Amálka (Mia Bankó) probudí, do světa, který dosud nic neohrožovalo a který sdílí s kocourem, rodiči, dědou a babičkou.

Režisérka Beata Parkanová: Vary jsou příležitostí film společně zažít

MFF KV

A měl by být den s drobnými zádrhely a drobnými radostmi jako každý jiný. Ale nebude. Odněkud se tu vzal nepokoj, který trucuje a nechce si hrát.

Drama. Česko/Slovensko, 2024, 74 min. Režie a scénář: Beata Parkanová. Hrají: Mia Bankó, Elizaveta Maximová, Martin Finger, Veronika Žilková, Marek Geišberg, Jenovéfa Boková, Aleš Bílík

Trailer SvětýlkaVideo: Bontonfilm

tata_bojs.doc

Pěšáci, Attention Aux Hommes!, Tanečnice, Opakování… To je jen zlomek hitů kapely Tata Bojs. Vždy energičtí, za dobu své existence mnohokrát jiní, precizní ve svém koncepčním přístupu k vizuálnímu a hudebnímu uchopení jednotlivých alb a vystoupení.

PRVNÍ DOJMY: Futuristický dokument o Tata Bojs, kteří už nejsou kapelou lokálního významu

MFF KV

Snímek vypráví příběh kapely formou hravé koláže složené z archivů, záznamů koncertů i futuristických hraných vsuvek s herci z divadla Vosto5.

Dokumentární/sci-fi. Česko, 2024, 95 min. Režie: Marek Najbrt

Trailer filmu Tatabojs.docVideo: Aerofilms

Za horami

Rafik je zoufalý člověk. Po propuštění z tuniského vězení, kde si odseděl čtyři roky za zdemolování kanceláře, kde dřív pracoval, je teď přesvědčený o tom, že umí létat, a navzdory skepsi své rodiny je odhodlaný dokázat malému synovi Yassinovi, že jeho vize je skutečná.

Rafik vezme chlapce ze školy a vydá se do hor, kde najde dočasné útočiště vkradením se do venkovského domu jedné buržoazní rodiny. Rafik je zjevně psychicky nemocný. Zda může skutečně létat, zůstává po celou dobu filmu otevřenou otázkou…

Drama. Tunisko/Belgie/Francie/Itálie/Saúdská Arábie/Katar, 2023, 98 min. Režie a scénář: Mohamed Ben Attia. Hrají: Majd Mastoura, Samer Bisharat, Helmi Dridi

Trailer Za horamiVideo: Film Europe Media Company

Jenna Ortega: Mívala jsem opakující se noční můry o Beetlejuicovi

Film

Místo natáčení Brno. Seriál o Monyové, Sbormistr, Světýlka, Gerta Schnirch i The City of Blood

TV a streaming
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám