Hlavní obsah

Film Tancuj Matyldo si odbude premiéru ve Spojených státech

V Česku měl snímek Tancuj Matyldo premiéru před rokem, nyní se představí ve Spojených státech. Premiéru si odbude 19. října, a to na Mezinárodním filmovém festivalu Santa Fe (SFiFF) v Novém Mexiku. Tam byl snímek vybrán do soutěže jako jediný evropský film mezi 27 filmy a dokumenty převážně americké provenience.

Trailer filmu Tancuj MatyldoVideo: Bontonfilm

Článek

Premiéry se v USA zúčastní i tvůrci filmu producentka Nataša Slavíková a režisér Petr Slavík, oba jsou rovněž jeho scenáristé. Snímek, který stojí na výkonech Karla Rodena a Reginy Rázlové, zachycuje nelehké soužití rodiny, do níž naplno vstoupí Alzheimerova choroba. Nechybí mu však ani vtip a nadhled.

Tancuj Matyldo bude vedle USA k vidění i 12. listopadu v prestižním londýnském Regent Street Cinema.

S producentkou Natašou Slavíkovou i s dalšími odborníky z řad neurologů, psychiatrů, dalších lékařů a zástupců zdravotních a sociálních služeb je ovšem možné se setkávat i v České republice, a to v rámci stále probíhajících besed.

V nejbližší době se jedna bude konat i za účasti Karla Rodena, oceněného za tuto roli Cenou české filmové kritiky, 1. listopadu od 18 hodin během prvního ročníku Empathic Film Festivalu v táborském kině Svět.

Film Tancuj Matyldo vidělo v českých kinech 95 tisíc diváků a téměř 15 tisíc na Slovensku. 23. října vyjde stejnojmenná kniha, jejímž autorem je Petr Slavík.

Regina Rázlová o své roli ve snímku Tancuj Matyldo: Netočili jsme billboard, ale pravdu

Český lev

RECENZE: Regina Rázlová a Karel Roden v životních rolích

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám