Hlavní obsah

Do kin míří Gladiátor II. Legenda se vrací po téměř čtvrt století

Vítejte opět ve starověkém Římě. V říši, která je stále mocná, ovšem zhýralost znovu přesáhla všechny možné meze. To jsou kulisy nového filmu režiséra Ridleyho Scotta Gladiátor II. Do českých kin vstoupí 14. listopadu. Nyní z něj jeho tvůrci představují ukázku.

Trailer filmu Gladiátor IIVideo: CinemArt

Článek

Scott v novém snímku navazuje na svůj film Gladiátor z roku 2000. Co se týče postav, je poměrně pestrý.

Zaměřuje se na příběh Luciuse (Paul Mescal), syna Lucilly (Connie Nielsenová) a synovce Commoda (Joaquin Phoenix), prohnaného syna římského vůdce Marka Aurelia (Richard Harris), který zavraždil svého otce, zmocnil se trůnu a skončil v gladiátorské aréně s Maximem (Maximus Decimus Meridius, hrál ho Russell Crowe)…

Foto: TV Prima

Strhující duo: Joaquin Phoenix a Russell Crowe v Gladiátorovi (2000)

Snímek je jedním z možných podzimních hitů světových kin. Před 24 lety se totiž původní film Ridleyho Scotta Gladiátor stal až překvapivým kasovním trhákem, který vydělal stovky milionů dolarů.

Je také považován za jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. Získal řadu odborných cen a milují ho také diváci. Na ČSFD má úctyhodné hodnocení 89 procent. Proslavil také Russella Crowea, který se ovšem do pokračování nevrátí. Hlavně proto, že jeho postava na konci „jedničky“ zemřela.

Russell Crowe na karlovarském festivalu: Proč se mě tu všichni ptáte na pivo?

Vary v pohybu

Russell Crowe pro Novinky.cz: Do Varů jsem vzal i své děti

Na kus řeči
Související témata:
Gladiátor II

Výběr článků

Načítám