Hlavní obsah

Do českých kin míří film o vzestupu mladého Donalda Trumpa

New York, 70. léta. Donald J. Trump se snaží vymanit ze stínu mocného otce a prosadit se na realitním trhu na Manhattanu. Na začátku své kariéry potkává politického stratéga Roye Cohna, který se stane jedním z nejdůležitějších lidí jeho života. To je část děje nového amerického filmu The Apprentice: Příběh Trumpa. Do českých kin vstoupí 31. října.

Trailer filmu The Apprentice: Příběh TrumpaVideo: Bioscop

Článek

Režie filmu se ujal oceňovaný íránsko-dánský režisér Ali Abbasi. Divákům nabízí nekompromisní pohled do zákulisí amerického impéria a poutavé zkoumání vztahu mentora a jeho chráněnce, který nakonec změnil svět.

Právě Cohn jej ale kdysi „stvořil“. Sám se ovšem také „proslavil“, a to odsouzením manželů Rosenbergových za špionáž a vyšetřováním podezřelých komunistů z okruhu senátora McCarthyho… Právě on naučí Trumpa to, jak získat moc a bohatství pomocí manipulace, zastrašování a médií.

Foto: Bioscop

The Apprentice: Příběh Trumpa. Sebastian Stan jako Donald Trump a Maria Bakalova (Ivana)

Film The Apprentice: Příběh Trumpa měl světovou premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes (nominace na Zlatou palmu). Záhy po uvedení oznámili Trumpovi lidé, že hodlají jeho tvůrce žalovat. Nelíbilo se jim vylíčení Ivany Trumpové jako ženy, kterou její muž týrá.

Foto: Bioscop

The Apprentice: Příběh Trumpa. Jeremy Strong (zcela vpředu) jako Roy Cohn

V hlavních rolích se představí nominant na cenu Emmy Sebastian Stan (Pam & Tommy) jako Donald Trump, vítěz ceny Emmy Jeremy Strong (Boj o moc) jako Roy Cohn a nominantka na Oscara Maria Bakalova (Boratův navázaný telefilm) jako Trumpova první manželka Ivana.

Scénář napsal Gabriel Sherman, autor bestsellerové série zakladatele Fox News Rogera Ailese Nejsilnější hlas.

Spor o Ivanu. Film o Donaldu Trumpovi se představil v Cannes, hned si vysloužil žalobu

Film

ABBA žádá Trumpa, aby v kampani přestal používat její písně

Volby USA
Související témata:
Film The Apprentice: Příběh Trumpa
Ali Abbasi

Výběr článků

Načítám