Hlavní obsah

Další muzikant míří do kin. Francouzi sáhli po Aznavourovi

Dalším umělcem, jehož život získá filmovou podobu, bude Charles Aznavour (1924-2018). Legendární francouzský zpěvák s arménskými kořeny patří k největším světovým hvězdám, a tak asi není divu, že se k němu filmaři vracejí opakovaně. Nový portrét od režisérů Mehdiho Idira a Grand Corps Maladea (vlastním jménem Fabien Marsaud) vstoupí do českých kin 12. prosince. Nyní představuje ukázku.

Teaser filmu AznavourVideo: CinemArt

Článek

Hlavní roli v novém snímku hraje Tahar Rahim. Mapuje Aznavourův vzestup ke slávě v 50. letech minulého století a jeho přátelství s mnoha umělci, včetně zpěvačky Edith Piaf, která ho vzala s sebou na turné po Francii a USA.

Foto: Petr Horník, Právo

Charles Aznavour při svém vystoupení v Praze, prosinec 2018

Děj divákům představí Aznavourův život od jeho dětství, které prožil v chudobě. Zachytí i momenty, kdy syna uprchlíků se zastřeným hlasem ostatní přesvědčují, že v umění nikdy ničeho nedosáhne. Jenže on se rozhodne všem dokázat, že právě on se na vrchol dostane. Díky tvrdé práci, vytrvalosti, silné vůli a štěstí mu jeho plány vyjdou.

V momentě, kdy umírá, se o něm dávno mluví jako o symbolu Francie. Zanechává za sebou úctyhodnou kariéru, během níž nazpíval 1200 skladeb. A hvězdou se stal nejen v domovské Francii, ale také ve Spojených státech. Ve světě pak prodal přes 180 milionů desek, upozorňuje web Variety.

Výrazně se prosadil také jako herec. Jen na okraj, v roce 1967 se o něm dokonce uvažovalo jako o ideálním představiteli legendárního atleta Emila Zátopka, s nímž se kvůli tomu i setkal. Tenhle film se nikdy nenatočil, ovšem Aznavour o něco později natočil jiný snímek: The Games (1970), který se Zátopkovým postojem ke světu inspiroval.

Do francouzských kin snímek vstoupí pod názvem Monsieur Aznavour 23. října.

Filip Březina: Díky roli v Zátopkovi jsem začal běhat po horách

Móda a kosmetika
Související témata:
Film Monsieur Aznavour

Výběr článků

Načítám