Hlavní obsah

Česká Světýlka míří do Varů. Představují první ukázku

Nový snímek režisérky a scenáristky Beaty Parkanové Světýlka patří mezi filmy, které byly vybrány do hlavní soutěže na 58. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary (MFF KV), který se bude konat od 28. června do 6. července. Tvůrci ze snímku nyní představují první ukázku.

Trailer filmu SvětýlkaVideo: Bontonfilm

Článek

„Hlavní roli hraje Mia Bankó a seslalo nám ji pár dobrých andělů. Viděla jsem ji na castingu dětí do filmu Slovo, přišla se svojí starší sestrou Leou, která ve Slovu tak skvěle hrála holčičku Emičku. Miu jsem si hned zapamatovala, nějakým osudovým pocitem, a pak věděla, že ji do Světýlek chci,“ popisuje Parkanová přípravy.

RECENZE: Slovo: Film o morálce jen káže, ale nebaví

Kultura

A k hereckému obsazení ještě dodává: „Byl to osud. Martin Finger je zamluven na role mužů v mé rodině, Veronika Žilková je strhující herečka, Marka Geišberga mám ráda a věřím mu a Elizaveta Maximová je podle mého herečka světového formátu.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisérka Beata Parkanová a herec Martin Finger získali na 56. ročníku MFF KV své sošky za film Slovo.

Do Varů na festival se vrací. V roce 2022 tam soutěžil jiný její snímek, Slovo. Získala za něj hlavní cenu za režii a herec Martin Finger další sošku za nejlepší mužský herecký výkon.

Foto: Bontonfilm

Mia Bankó a Veronika Žilková, Světýlka

Světýlka budou mít světovou premiéru na MFF KV v úterý 2. července, a to od 20.00 v hlavním sále hotelu Thermal. V kinech budou k vidění od 16. ledna 2025.

Karlovarský filmový festival rozdal ceny. Dvě získalo české Slovo

MFF KV

Beata Parkanová: Jakýkoli slib lze vzít zpátky. Není dogmatem

Móda a kosmetika

Výběr článků

Načítám