Hlavní obsah

Anora: Syn ruských oligarchů a americká prostitutka. Mají právo na lásku?

Na filmovém festivalu ve francouzském Cannes vzbudil tento snímek senzaci. Komedie s prvky dramatu Anora o lásce syna ruských oligarchů a americké prostitutky režiséra Seana Bakera si následně odnesla Zlatou palmu. Do českých kin vstoupí koncem října. Nyní představuje ukázku. Snímek se bude promítat také v rámci akce Tady Vary.

Trailer filmu AnoraVideo: CinemArt

Článek

Hlavní postavu dívky Anory hraje Mikey Madisonová. Ač se živí vlastním tělem, snu o lásce na celý život se nikdy nevzdala. Když se v jejím domovském erotickém klubu objeví mladý bohatý a divoký Rus Ivan (Mark Eidelshtein), vsugeruje si, že právě on je ten pravý.

Jenže kolotoč života se roztočí rychleji, než sama očekává. Po sexuálních radostech, lajnách koksu, spoustě zkonzumovaného alkoholu přichází na řadu – dost neočekávaně i pro ni – rychlý sňatek.

Foto: CinemArt

Láska má mnoho podob, i o tom je Anora. Na snímku Mikey Madisonová a Mark Eidelshtein

Ovšem nic není zadarmo. Zvlášť v momentě, kdy vyjde najevo, že Ivan je synem ruských oligarchů, kteří ji do rodiny rozhodně nechtějí. Ale Anora se vzdát rozhodně nehodlá. Láska je totiž láska. A ona té své k Ivanovi pevně věří.

„Diváci mohou mít problém s názvem filmu, protože pro ně může být těžké si ho zapamatovat,“ uvedl k názvu režisér Sean Baker a dodal: „Mou hlavní ambicí bylo natočit ho tak, aby na něj nikdy nezapomněli poté, co film uvidí.“

Zdá se, že se mu to podařilo. Po úspěchu v Cannes vstoupí snímek do amerických kin 18. října. Do těch českých pak 30. října. Kritici mu předvídají velký úspěch. Film můžete vidět rovněž v rámci akce Tady Vary, a to už 23. října. Novinky/Právo jsou jejími mediálními partnery.

Festival v Cannes rozdal ceny. Zvítězil film o mladé sexuální pracovnici. Uspěl i Rasúlof

Film

RECENZE: Francouzi sice Dumase zase přepsali, ale hezky natočili

Film
Související témata:
Film Anora
Sean Baker

Výběr článků

Načítám