Hlavní obsah

Filmaři hledají hrdiny dokumentu, kteří pojedou na Ukrajinu hledat pravdu o konfliktu

Udělat si vlastní názor a vidět situaci na Ukrajině bez převyprávění ze strany médií nabízí produkční společnost Punk Film skupině dobrovolníků, kteří budou moci navštívit zemi spolu s filmaři. Spolu v říjnu vyrazí do ukrajinského Charkova a prostřednictvím dokumentu budou moci podat vlastní svědectví.

Foto: JHG / Alamy Stock Photo / Punk Film

Ilustrační foto

Článek

Producenti stojící například za filmy Poslední závod či Čertí brko chtějí skrze dokument zprostředkovat názory těch, kteří mají pochybnosti a nesouzní s popisem konfliktu na Ukrajině, jak jej předkládají mainstreamová média.

„Rozhodli jsme se natočit film, který nebude cenzurovat žádné názory lidí, film, který přinese očité svědectví Čechů o konfliktu na Ukrajině. Pokud se nebojíte říct svůj názor, ať už je jakýkoli, a nevadí vám na několik dnů opustit pohodlí svého domova, pokud máte pocit, že oficiální média vám neříkají ve věci konfliktu na Ukrajině všechno, pak hledáme právě vás,“ shrnul výzvu producent Jakub Drocár.

Účastníci budou zaškoleni v práci s kamerou a budou moci natočit svou vlastní reportáž o situaci na Ukrajině. V celovečerním dokumentu, který půjde do filmové i televizní distribuce, se tak dobrovolníkům otevírá možnost touto formou svobodně vyjádřit svůj názor. Stačí se přihlásit do konkurzu, jehož uzávěrka je stanovena na pátek 27. září.

Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha

Film

Setkání s režisérem a kamerové zkoušky se uskuteční v neděli 29. září v Praze, přesný čas bude vybraným účastníkům oznámen e-mailem či zprávou. Termín natáčení včetně odjezdu na Ukrajinu a příjezdu zpět do České republiky je stanoven na 18. až 27. října 2024.

Vybraní účastníci, kteří se štábem zamíří na Ukrajinu, budou mít ze strany producentů uhrazený ušlý výdělek. Filmaři jim zaplatí rovněž ubytování, dopravu a stravu. Při pobytu na Ukrajině budou mít k dispozici i překladatele a člověka se znalostí místních poměrů.

Jak se přihlásit
Pište na e-mail svedectvi2024@seznam.cz (vaše jméno a příjmení a text “mám zájem o konkurs”) nebo pošlete SMS/zprávu WhatsApp na +420 797 675 165 (vaše jméno a příjmení a text “mám zájem o konkurs”).

Výběr článků

Načítám