Hlavní obsah

Festival Fryštácký malý svět okoření Jakub König s Hvězdami i Midi Lidi

Jakub König se svým novým albem Hvězdy, alternativní skupina Midi Lidi a dalších více než deset hudebních uskupení se představí na již pětadvacátém ročníku známého rodinného festivalu Fryštácký malý svět, který se od pátku do soboty koná ve Fryštáku u Zlína.

Foto: archiv

Jakub König

Článek

Z malé a dříve spíše komunitní akce se festival postupem času vyšvihl do akce, která si získala celorepublikové jméno. I letos festival nabídne žánrově bohatý mix známých i méně známých kapel.

„Mezi nejvýraznější osobnosti, které se na festivalu představí, patří Midi lidi, Flamengo reunion session, Jakub König, Tygroo, První hoře nebo Dukla,“ uvedl pořadatel David Kozubík.

Foto: archiv

Midi Lidi

Organizátoři se snaží každoročně přilákat fanoušky na žánrově pestrou dramaturgii. Na své si tak přijdou fanoušci čiré alternativy, rocku, world music i elektronické hudby. „Letos zde dokonce netradičně budou ke slyšení také klasické skladby v podání sopranistky Kristýny Soukupové,“ podotkl Kozubík. Známá jména české alternativní scény doplní regionální kapely, jako jsou Apoa a Lobster Lobster.

Bernartická Tančírna zářila barvami

Domácí

Vzhledem k doprovodnému programu pro rodiny s dětmi si festival vysloužil nálepku „rodinný.“ „Letos máme pro rodinky s dětmi připraveno divadelní představení, kapelu Hluchý Dovrat s dětským rockovým repertoárem a svůj prostor dostanou popularizátoři vědy s vědeckou show Science ON. Nechybí ani festivalový dětský koutek,“ dodal Kozubík.

Dvoudenní akce se koná v areálu DIS (Dům Ignáce Stuchlého) a program začne v pátek 23. srpna od šestnácté hodiny.

Související témata:
Fryštácký malý svět

Výběr článků

Načítám