Hlavní obsah

Festival Beats for Love odstartoval. Ostravu proměnil v srdce elektronické hudby

Ostrava

Hlavním evropským městem taneční hudby se od středy až do soboty stala Ostrava. V industriálních Dolních Vítkovicích totiž odstartoval jubilejní, už 10. ročník největší festival elektronické hudby ve střední Evropě Beats for Love.

Festival Beats for Love začala v Ostravě průvodem festivalovým areálem. Video: Pavel Karban, Novinky

Článek

Čtyřdenní maraton nabídne nejen přes 500 interpretů, ale například i performance, muzeum, jehož prostřednictvím chtějí organizátoři připomenout dosavadní ročníky, konferenci Talking Beats, na níž se bude debatovat o začátcích DJingu v Česku, psychickém zdraví umělců, organizaci hudebních akcí nebo skloubení kariéry DJ a rodinného života, či první svatbu v historii Beats for Love.

Ta se uskuteční přímo uprostřed areálu během festivalu.

Foto: Pavel Karban

Průvodem skrze festivalový areál odstartoval v Ostravě čtyřdenní festival elektronické hudby, který je největší ve střední Evropě, Beats for Love.

„Začínali jsme jako festival, na které bylo téměř nulové vstupné. Byli jsme jen ve staré zástavbě Dolních Vítkovic a začalo to jako taková spontánní party, spontánní akce. Chtěli jsme udělat v Dolní Vítkovicích velký taneční event, který bude s minimálním vstupným a na který se sjedou lidi z celé republiky, protože tohle prostředí je unikátní a k taneční hudbě sedí naprosto skvěle. A pak jsme jako začali zvát větší a větší jména, až jsme to dotáhli na největší festival elektronické hudby ve střední Evropě,“ zavzpomínal na začátky ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Velkolepá oslava desátého ročníku. Festival Beats for Love přiváží Davida Guettu

Hudba

Prozradil, že největší letošní hvězdu, jednoho z nejznámějších DJ světa, Davida Guettu, lákal do Ostravy sedm let.

„Standardní to není, většinou to probíhá z roku na rok, nicméně u tak obrovských jmen, jako je David Guetta, což je několikanásobný DJ číslo jedna v rámci světa a možná tvůrce největších popových hitů současnosti, nebo třeba Eric Prydz, který vystoupí ve čtvrtek, to je opravdu složité. Na jeden termín mají několik set nabídek, takže nám se to povedlo až teď, až po sedmi letech. U obou zároveň a zrovna u desátého ročníku,“ připojil.

Kromě Davida Guetty a Erica Prydze vystoupí v Ostravě kupříkladu i Boris Brejcha, Lost Frequencies, Becky Hill, Chase & Status, Hybrid Minds, Fox Stevenson Live a řada dalších.

Foto: Pavel Karban

Areálu vévodí obří festivalové logo, které slouží jako fotopoint.

Pro letošní rok se podařilo organizátorům zvětši festivalový areál v Dolních Vítkovicích. Jeho kapacita je 60 tisíc lidí. Podle Rudolfa by se měl počet návštěvníků blížit tomuto číslu minimálně ve čtvrtek a sobotu.

„Nicméně všechny druhy vstupenek jsou zatím v prodeji. Co se týče čtyřdenních, celofestivalových, tam si myslím, že se brzo vyprodají, ale jednodenní asi budou i na místě,“ ujistil ředitel Beats for Love a upozornil, že jednou z hlavních festivalových změn je také zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb.

A stejně jako v předcházejících letech, tak i letošní ročník festivalu myslí na charitu. Výtěžek ze sbírky nazvané Beats for Charity je určen na pomoc dvěma handicapovaným dětem, devítileté Isabel z Petrovic u Karviné a sedmiměsíčnímu Dorianovi z Havířova. Cílem je překonat rekordní loňský ročník, během kterého fanoušci na dobročinné účely poslali 600 tisíc korun.

Foto: Pavel Karban

Průvodem skrze festivalový areál odstartoval v Ostravě čtyřdenní festival elektronické hudby, který je největší ve střední Evropě, Beats for Love.

Na ostravském festivalu Beats for Love vystoupí i Alok, Dimension či Clamaran

Hudba

České letní hudební festivaly napříč žánry. Kam letos vyrazit a na jaký program se těšit

Hudba

Výběr článků

Načítám