Hlavní obsah

Václav Kopta: Letos přijdu o další prázdniny, jsem za to ale vděčný. Čekají mě romantické večery

Nabité léto má před sebou herec Václav Kopta. Kromě natáčení dvou seriálů se opět postaví na prkna Letních shakespearovských slavností. Jeho třetím představením bude inscenace Marná lásky snaha. Před kamerou Novinek se rozpovídal nejen o svých plánech na léto, ale i o nové roli chytrého dvořana, kterého bude hrát v prostorách Pražského hradu.

Václav Kopta: Letos přijdu o další prázdniny, jsem za to ale vděčnýVideo: Marek Tereba, Novinky

Článek

Letos v červnu oslaví herec Václav Kopta 59. narozeniny, užije si je ale při zkouškách v divadle, respektive v prostorách Nejvyššího purkrabství Pražského hradu. Už 26. 6. se tam postaví na pódium Letních shakespearovských slavností v nové inscenaci Marná lásky snaha. V představení ztvární postavu Boyeta.

„Když jsem se ptal pana režiséra, tak mi řekl, že to je takový Horníčkovský typ chytrého dvořana, který dobře vládne slovem, má veliké diplomatické zkušenosti, zvláštní a poměrně decentní smysl pro humor,“ prozradil Novinkám.

„Pokud jde o krásu řeči a toho, co Shakespeare s Hilským mohou předvést, tak Boyet je demonstrace nádhery jazyka. Stačí se to jen dobře naučit, a pak nechat řeč plynout. To kouzlo a magie je tam už po staletí ukryto, takže je to taková lehce perlivá, intelektuální postava dvořana, který přivádí krásné slečny na dvůr krále, kterého bude hrát idol všech žen, jak jsem se dozvěděl, Filip Březina,“ dodal herec s úsměvem.

Filip Březina králem, Anna Fialová princeznou. Letní shakespearovské slavnosti se představují

Divadlo

Kromě Filipa Březiny a Václava Kopty zazáří v představení také Anna Fialová, Petr Čtvrtníček, Anna Kameníková, Lukáš Příkazký, Leoš Noha nebo Lucie Polišenská.

Kopta se do projektu vrací již do třetí inscenace a jak sám přiznal: „Stýskalo se mi.“

Foto: Milan Malíček, Novinky

Herci Karel Heřmánek ml., Václav Kopta a Petr Čtvrtníček se objeví v různých inscenacích letošních Letních shakespearovských slavností.

Za sebou má účinkování v dílech Sen noci svatojánské a Večer tříkrálový. Rád by se ještě zahrál Falstaffa, který je v shakespearovských dílech vyobrazován jako štamgast vykřičené krčmy U Kančí hlavy, ale také jako obtloustlý milovník dobrého jídla, záletník a hrubián. „To ale až budu starý,“ dodal.

Mimo letních večerů na divadelních prknech má před sebou Kopta ještě natáčení dvou televizních projektů.

„Filmaři mají v létě nejstabilnější klimatické podmínky, i když je vedro, tak se toho v létě točí nejvíce. Já budu točit dva seriály najednou, kromě toho se vracím na jeviště do Musea Kampa. Když to všechno sečtu, tak bude náročné, ale já se z toho vůbec nehroutím,“ dodal herec.

Václav Kopta: Na rozčilování je život krátký

Móda a kosmetika

Letní Pražský hrad nabídne dvanáct Hamletů

Divadlo

Výběr článků

Načítám