Hlavní obsah

Petr Nárožný musí rehabilitovat, šoubyznys jde na několik měsíců stranou

Populární český herec Petr Nárožný je hospitalizovaný v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Už druhý týden tráví na zdejším ortopedickém oddělení.

Foto: Petr Horník, Novinky

Petr Nárožný

Článek

„Několik vteřin v životě a špatný pohyb, upadnete a poničíte si něco, co předtím lékaři dávali z jiného důvodu do pořádku. Týká se to nohy, což není dobré, u starších lidí dvojnásobně, protože stojí daleko více úsilí dostat se do formy. Bohužel léčba chce svůj čas, to je asi největší otrava,“ vysvětlil Petr Nárožný.

V současné době se již po náročné operaci z druhé poloviny září cítí mnohem lépe. „Začal jsem už i postupně rehabilitovat, chodí ke mně dvě rehabilitační sestry, jsou bezvadné, a na druhou stranu mi nic neodpustí. Žádné ulejvání, hezky jít až na konec chodby, i když se mi nechce,“ přiblížil Petr Nárožný.

Rehabilitace u něj podle jeho slov potrvá minimálně do Vánoc.

„Budu šťastný, když kolem vánočních svátků vyrazím doma na špacír s francouzskými holemi. Žijete-li komediantský život tak naplno jako já, nevíte, kam dřív skočit, a máte navíc spoustu svých individuálních zájmů, je těžké se zastavit. Takže tahle epizoda mi určitě v jedné věci pomůže – zredukovat některé aktivity a věnovat se víc rodině a koníčkům,“ vysvětlil Petr Nárožný.

Dodal, že začíná přemýšlet o závěru své herecké kariéry: „Šoubyznys, pokud tomu tak chceme říkat, je kolotoč, ze kterého se špatně slézá, a ještě hůř se na něj nasedá. A když už tam sedíte a fungujete, sesednout znamená se v životě zastavit. Což tak možná teď dopadne.“

Petr Nárožný si zlomil nohu a je po operaci

Kultura

Hráči připomenou šedesátku Činoherního klubu

Divadlo
Související témata:

Výběr článků

Načítám