Hlavní obsah

Fidlovačka jde Donaha!

Divadlo na Fidlovačce v pražských Nuslích otevře ve čtvrtek sezonu premiérou populárního amerického muzikálu Donaha! V režii Petra Veselého a choreografii Ivany Hannichové se představí Přemysl Pálek, Tomáš Savka, Martin Schreiner, Jaromír Dulava, Rudolf Kubík, Martin Überall, Denny Ratajský a další herci.

Foto: Alena Hrbková

Jít donaha přináší řadu nečekaně ožehavých situací.

Článek

Příběh nezaměstnaných ocelářů, kteří se ze zoufalství rozhodnou vydělat si peníze striptérskou show, proslavil film The Full Monty režiséra Petera Cattanea a hned po něm i muzikál autorů Terence McNallyho a Davida Yazbeka.

Světová premiéra v roce 2000 v Old Globe Theatre v San Diegu odstartovala šňůru úspěšných produkcí po celém světě.

Inscenace v Divadle na Fidlovačce je již osmnáctým uvedením v České republice a druhým pražským po nastudování v Divadle na Vinohradech v roce 2005 v režii a choreografii Radka Balaše, které se na repertoáru udrželo sedm let.

Foto: Alena Hrbková

Konkurz na striptérskou show nezaměstnaných ocelářů. V popředí Přemysl Pálek jako Jerry Lukowski

„Muzikál Donaha! je moje srdcová záležitost, sám jsem si v něm před lety zahrál Davea Bukatinského v příbramském divadle. Má krásný lidský příběh a jeho postavy se dostávají do situací, do kterých jsme se minimálně jednou v životě dostali všichni,“ říká herec a režisér nuselské inscenace Petr Veselý. A na otázku, co pro něj znamená jít donaha, odpovídá:

„Diváci se mohou těšit na šest velkých lidských příběhů. Divačky pak jistě ocení očekávaný striptýz. Hlavní hrdinové se však svléknou nejen fyzicky, ale i duševně.“

Ostrava. Národní divadlo moravskoslezské. Inscenace DONAHA ! (Hole dupy) se dočká 100. reprízy

Vaše zprávy

Muzikál Donaha! oslaví ve Slováckém divadle už desáté narozeniny

Vaše zprávy
Související témata:
Divadlo Na Fidlovačce

Výběr článků

Načítám