Hlavní obsah

ČT by neměla vysílat některé pořady, tvrdí rada

Právo, jp

Podle Rady ČT by měla Česká televize více přemýšlet nad zařazováním některých pořadů mezi 6. a 22. hodinou. "Znepokojuje mě, že ČT nemá kontrolní mechanismy, jak zamezit, aby pořady nevhodné pro děti a mládež nešly do vysílání. Školení dramaturgů není opatření, to je normální postup," kritizoval ČT radní Radek Mezulánik.

Článek

Některé pořady podle rady nejsou vhodné pro fyzický, psychický a morální vývoj dětí a mládeže, a ČT by je neměla vysílat vůbec. Ani piktogramy na obrazovce a poukazování na odpovědnost rodičů podle radních nesejmou z televize veřejné služby odpovědnost za obsah vysílání. Rada ČT o tom obšírně diskutovala na svém středečním zasedání.

Radní se také zabývali hospodařením televize a prodejem majetku. Konstatovali, že ČT si musí udělat jasno, jak hodlá naložit se svým zbytným a nezbytným majetkem. Konkrétně se projednával prodej nebo pronájem pozemků za Kavčími horami směrem k Podolí, které sice patři ČT, ale využívá je sportovní organizace a Plavecký stadion v Podolí.

Na minulé radě prohlásil generální ředitel ČT Jiří Janeček, že v tomto prostoru má zůstat oddechová zóna pro občany, ale existují náznaky, že pozemky chce koupit developerská firma na výstavbu luxusních bytů.

„Myslím, že úkolem vedení ČT je zvážit všechny okolnosti prodeje majetku proto, aby nebyl spekulativní,“ řekl radní Petr Uhl. ČT také musí vypracovat chybějící plán personálního rozvoje a „čas od času“ nechat prověřit svůj vnitřní audit vnější kontrolou.

Související témata:

Výběr článků

Načítám