Hlavní obsah

Coxův festival nabízí zajímavá jména

PRAHA/ROUDNICE NAD LABEM

Prázdniny zahájí velká taneční party pod širým nebem. V Roudnici nad Labem se 1. července uskuteční The Festival, jenž zaštítil slavný DJ Carl Cox. Ten je také největší hvězdou v řadě vystupujících, kteří se představí na šesti pódiích.

Článek

Na hlavním pódiu se vedle zahraničních hvězd Carla Coxe, Trevora Radcliffa, Christina Smithe, Michela de Heye a Felipeho objeví i tuzemská špička v čele s Luccou a Elektrabelem a duem Daho a Ginger.

Manchesterský rodák Carl Cox patří k nejúspěšnějším DJům na světě, na špičce se drží už deset let a dobře známý je i u nás, kde vždy dokázal zaplnit halu. Jako jeden z prvních využíval třetí gramofon. Cox za celou svou kariéru namixoval řadu alb, nejvýznamnější je asi F.A.C.T z roku 1995. Natočil však i autorská alba At The End Of Cliché a Phuture 2000. Letos vydal album Second Sign.

Úspěšní Češi

Luccu, která patří k nejúspěšnějším tuzemských DJkám, si vybral sám Cox. Oblíbil si remix jejího debutu Mirage 01, který jej často zařazoval do svých setů. Další Čecha Elektrabela si zase oblíbil jen předních představitelů tvrdého techna Jeff Mills. U něj vydal album Four Various Reasons.

Další hvězdy

DJ Hal si zahrál s Asian Dub Foundation, s Dirty Vegas nebo s Craigem Richardsem. Současně však pracuje jako producent  a sám hraje na několik nástrojů.-Trevor Rockliffe patří k předním dnešním DJům. Stál u zrodu hitu Visions Of You.

DJ a producent Christian Smith je jedním z průkopníků, kteří neustále objevují nové a nepoznané oblasti funky techna a tech-house. Byl hlavní hvězdou řady festivalů a hned jeho první nahrávka Break se vyšplhala až do Top 10 prestižního amerického žebříčku US Billboard Dance Charts. Od té doby se jeho styl neustále vyvíjel od funky techna až do dnešní tech-houseové podoby. Michael de Hey zase patří k nejlepším DJů v Holandsku.

Red Zone s legendami

Na scéně Red Zone je představí deephouseový DJ a producent Etienne De Crecy, který byl jednou z klíčových postav nástupu francouzské scény během 90. let.

Brit Chris Coco patřil na konci 80. let k prvním propagátorům acid house v Británii - to ještě pracoval jako novinář, nakonec však dal přednost hudbě. Je autorem celé řady nahrávek, první je hit Feel It, který vytvořil s projektem Coco, Steel & Lovebomb s nímž natočil i album New World. Pak se obrátil k down beatu. V roce 2002 vychází jeho první sólové album Next Wave. Při jeho tvorbě spolupracoval i s takovými umělci jako je zpěvák Nick Cave či kytarista Peter Green. Sám remixoval skladby Doves.

Související témata:

Výběr článků

Načítám