Hlavní obsah

Anthony Hopkins jako skromný hrdina s velkým srdcem sir Nicholas Winton

Herecká legenda Anthony Hopkins rozšířil své portfolio rolí o postavu sira Nicholase Wintona. Člověka s velkým srdcem a hrdiny, který na počátku druhé světové války z okupovaného Československa zachránil 669 převážně židovských dětí. Hopkins ho hraje ve filmu One Life (Jeden život), který by se na plátnech českých kin měl objevit začátkem příštího roku.

Foto: Cinema City

Anthony Hopkins jako sir Nicholas Winton.

Článek

Film přináší životní příběh Nicholase Wintona, humanitárního pracovníka a nesmírně skromného člověka.

Ve vzpomínkách na období 1938–1939 mladého Nicholase Wintona hraje Johnny Flynn. Ženu sira Nicholase Wintona Gretu hraje herečka Lena Olinová a jeho matku Helena Bonham Carterová.

Film natočil režisér James Hawes, spolupracovala na něm i BBC, která v roce 1988 Nicholasi Wintonovi přichystala překvapení. V živém vysílání svého pořadu To je život jej seznámila s některými dětmi, už dávno dospělými, které zachránil.

Film měl počátkem září světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v kanadském Torontu. Evropskou premiéru bude mít na londýnském filmovém festivalu, po kterém bude 5. ledna příštího roku následovat jeho uvedení do anglických kin.

Zajímavostí je, že se film natáčel také v Česku, na pražském hlavním nádraží, odkud vlaky se zachráněnými dětmi na počátku okupace odjížděly.

Do kin přichází film Nickyho rodina

Kultura

Zachránil víc dětí než Winton. Neznámý hrdina ve filmu ČT

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Související články

Výběr článků

Načítám