Hlavní obsah

Agnostic Front se vrací do Česka

PRAHA

Nejslavnější představitelé newyorského hard coru, skupina Agnostic Front, vystoupí 23. dubna v pražském Abatonu. O den později zahraje v Uherském Hradišti a 25. dubna vystoupí v Nitře. Skupina je v dubnu v Evropě na šňůře nazvané For My Family. Vydala k němu i stejnojmenné video.

Foto: /Alex Švamberk, Novinky

Roger Miret z Agnostic Front

Článek

Skupina loni vydala nové album Warriors, na němž potvrdila příklon k hutnějšímu soundu, jaký naznačovaly už koncerty před pár lety, kdy rozšířila obsazení o druhou kytaru.

Agnostic Front nyní kromě zakladatelské dvojice zpěváka Rogera Mireta a kytaristy Vinnieho Stigmy dále tvoří bratři Mike a Steve Gallové (basa, bicí) a druhý kytarista Joe James.

Praha představuje v historii Agnostic Front jedno z klíčových míst. Právě v ní Roger Miret na počátku devadesátých let skupinu rozpustil. Na konci dekády ji však tento syn kubánských emigrantů obnovil, neboť se ukázalo, že hard core se ani zdaleka nevyčerpal.

Skupina zůstala věrná původním idejím, nesklouzla do mainstreamu a nerozmělnila svou tvorbu, i když se načas přiblížila k metalu. Navíc se jí daří vyvážit vztah k tradicím s nezbytnou nutností modernizovat sound.

Před Agnostic Front vystoupí Hoods a belgičtí Do Or Die.

Související témata:

Související články

Agnostic Front vystoupí na Rock For People

Legendární představitelé newyorského hard coru Agnostic Front se stanou jednou z hvězd letošního festivalu Rock For People. Ten začíná 4. července a mezi...

Výběr článků

Načítám