Hlavní obsah

Zmatená seniorka se dusila v zakouřeném bytě. Strážníky chtěla napadnout židlí

Brno

V boj o život se změnila sobotní záchrana jednaosmdesátileté seniorky z jejího zakouřeného bytu v Brně-Líšni. Strážníci do něj byli přivolaní, protože z jeho oken stoupal kouř a jeho obyvatelka volala o pomoc. Uvnitř našli zmatenou seniorku dusící se dýmem. Kouř stoupal ze žhnoucí matrace. Žena ovšem chtěla své zachránce napadnout židlí.

Záchrana seniorky ze zakouřeného bytuVideo: MP Brno

Článek

„Událost se stala v bytě v panelovém domě. Jeho obyvatelka volala o pomoc, což zaslechl kolemjdoucí, který na událost upozornil naši hlídku,“ řekl Novinkám mluvčí strážníků Jakub Ghanem. U bytu strážníci tloukli na dveře, ale nikdo neotevíral ani se neozýval.

Mladík v Brně si v originální uniformě hrál na vojáka z povolání, strážníci ho odhalili

Koktejl

Rozhodli se proto vyrazit dveře, což se jim brzy podařilo. „Ocitli se v zakouřené místnosti plné poházených a převrácených věcí, mezi nimiž seděla jednaosmdesátiletá žena. Kousek od ní žhnula matrace, a tak ji strážníci uhasili a otevřeli okno,“ uvedl mluvčí.

Příčinu požáru zjišťují hasiči

Netečnou a očividně zmatenou ženu se rozhodli vynést ven. „Seniorka se ale v situaci neorientovala, a když ji vzal jeden ze strážníků do náruče, uchopila dřevěnou židli a chtěla ho s ní udeřit. V tom jí strážníci zabránili a dostali ji z bytu. Matraci a povlečení potom dohasili přivolaní hasič,“ dodal Ghanem.

Žena skončila v nemocnici. Po příčině neštěstí pátrají hasiči.

V dětské herně v Brně se popraly dvě matky

Krimi
Související témata:

Související články

V dětské herně v Brně se popraly dvě matky

Nepříliš dobrý příklad, jak řešit konflikty, ukázaly svým dětem dvě matky, které se ve středu dostaly do ostrého sporu v jedné z dětských heren v Brně....

Výběr článků

Načítám