Hlavní obsah

Zmatená Maďarka na karlovarském nádraží byla ve skutečnosti podvedená seniorka

Podvody na seniory se dějí nejenom v Česku, ale i v okolních sousedních státech. Mohli se o tom ke konci minulého týdne přesvědčit karlovarští městští strážníci. V pátek v noci jim volala z peronu karlovarského horního nádraží na první poslech zmatená Maďarka. Nakonec se ale ukázalo, že se jedná o podvedenou maďarskou seniorku o berlích.

Foto: Městská policie Karlovy Vary

Podvedená Maďarka na karlovarském horním nádraží

Článek

„Do půlnoci chybělo jen několik málo minut, když na operační středisko městské policie dorazilo oznámení, že se na nádraží nachází zmatená starší žena maďarské národnosti,“ popisovala ve středu mluvčí karlovarské městské policie Nikola Záhorová.

Při rozhovoru s nešťastnou dámou strážníci zjistili, že se žena pravděpodobně stala obětí podvodu. „Do Karlových Varů totiž vyjela za svým přítelem, se kterým si dopisovala pouze přes e-mail, v životě ho neviděla a setkat se měli v lázeňském městě, kde jí měl zaplatit pobyt v hotelu,“ popisovala mluvčí strážníků.

Jak se ukázalo, uvedená adresa, kde se měla ubytovat, neexistovala. Jak byla vysoká částka, kterou žena podvodníkovi zaplatila, strážníci neuvedli.

„Jelikož bylo od Policie ČR zjištěno, že se celá věc musí řešit v Maďarsku, poskytli strážníci ženě maximální pomoc,“ poznamenala Záhorová. Zavolali na maďarský konzulát, kde se seniorka s pracovníkem domluvila na postupu řešení celé situace, a také jí našli nejbližší spoj domů.

Nový trik podvodníků. Odkazují na změnu designu internetového bankovnictví

Bezpečnost
Související témata:

Výběr článků

Načítám