Hlavní obsah

Zmatená babička ze Znojemska zbloudila až do Brna. Jak, to neví

Brno

Zřejmě už napořád zůstane tajemstvím, jak se dostala zmatená babička ze Znojemska až do Brna. Její putování mělo naštěstí dobrý konec a policie mohla zastavit pátrání, které se už po seniorce rozběhlo.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

Pomocnou ruku poskytl seniorce v úterý večer kolemjdoucí muž v Králově Poli. Do telefonu na lince 156 strážníkům vysvětlil, že ji potkal na autobusové zastávce U Tunýlku, a protože na něj působila zmateně, dal se s ní do řeči.

Tvrdila mu, že se potřebuje dostat do Černých Polí, ale zmiňovala přitom název ulice ležící v Bystrci.

Vzhledem k jejímu psychickému rozpoložení tedy raději přivolal strážníky. Čtyřiaosmdesátiletá seniorka ze Znojemska jim však nedokázala říct nic bližšího než zmiňovanou bystrckou adresu.

Zmatená Maďarka na karlovarském nádraží byla ve skutečnosti podvedená seniorka

Krimi

Proč je v Brně, nevěděla

„Nezodpověděla ani otázku, proč se tím směrem vydala tak pozdě večer. Zatímco se od ní královopolská hlídka snažila zjistit více informací, do bytového domu v Bystrci vyrazili strážníci z místní služebny.

Zakrátko se jim tam podařilo kontaktovat známého seniorky. Řekl jim, že žena bydlí zhruba sedmdesát kilometrů od Brna, a předal jim kontakt na její dceru, se kterou údajně žije v jednom domě,“ uvedla k případu mluvčí městské policie v Brně Markéta Skřivánková.

Dcera si oddechla

Když strážníci dceři na Znojemsko zavolali, dozvěděli se, že její matka odešla odpoledne v nestřežené chvíli ze zahrady v obci zhruba třicet kilometrů od Znojma. Strážníci proto dceru hned uklidnili a ujistili ji, že je její matka v pořádku. Seniorku hned nato předali republikovým policistům, kteří po ní už tou dobou pátrali.

Koncert pro strážníka a pět jízdních pruhů. V Brně sám vysvobodil zablokovaný kamion

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám