Hlavní obsah

Zlomyslník odstranil od natřené lavičky v Brně cedulky s varováním a sledoval, jak se k ní lidé lepí

U čerstvě natřené lavičky na frekventované zastávce tramvaje v brněnských Řečkovicích odstranil varovné cedule, pak si sedl na nedalekou zídku a se zájem pozoroval, jak si lidé špiní oblečení. Jeho počínání ale neuniklo strážníkům. Za zlomyslnou legraci teď hrozí muži pokuta až dvacet tisíc korun.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno (ilustrační foto)

Článek

Brněnští strážníci si nejprve v lokální skupině na sociální sítí všimli množících se stížností na zničené oblečení v souvislosti s natřenou lavičkou. Vyhotovili proto velké cedule upozorňující na toto nebezpečí, jež záhy k lavičce umístili, ale také prozkoumali kamerové záznamy.

Právě ty se staly muži osudnými. Na záznamu totiž bylo jasně patrné, jak využil okamžiku, kdy odjela tramvaj a zastávka se vylidnila, aby vyhodil do koše cedulky zanechané na lavičce natěrači. Se zájmem pak pozoroval, co se bude dít.

„Později se strážníkům ozvalo i několik svědků, jeden z nich také na zastávku přinesl cedulky s upozorněním. Městská policie případ předala do správního řízení, kde podezřelému muži hrozí pokuta do dvaceti tisíc korun,“ upozornil mluvčí strážníků Jakub Ghanem s tím, že navíc po provinilci mohou cestující požadovat náhradu případných škod.

Zmatená babička ze Znojemska zbloudila až do Brna. Jak, to neví

Krimi

Výběr článků

Načítám