Hlavní obsah

Zloději se v Boskovicích probourali do obchodu, chtěli ukrást 17 pytlů cigaret a tabák za milion

Boskovice

Na noční zlodějskou výpravu vyrazili dva pachatelé z Přerovska maskovaní pláštěnkami. V noci na sobotu se důmyslným způsobem probourali do supermarketu v Boskovicích na Blanensku. Vloupání sice důkladně plánovali, ale neuspěli. Policie je překvapila, když si muži připravili lup v podobě cigaret a tabáku za milion korun do 17 pytlů. Skončili v cele.

Foto: archiv Policie ČR

Dva z celkem 17 pytlů, které si zloději naplnili cigaretami a tabákem.

Článek

„Na místo činu vyrazili muži s dodávkou, vybaveni potřebným nářadím a náčiním. Oblečeny měli pláštěnky, v nichž nejdříve vyřadili z provozu veřejné osvětlení. Následně se museli dostat od budovy supermarketu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Bohumil Malášek.

Foto: archiv Policie ČR

Do supermarketu zloději pronikli po vytržení plechu za výdejním boxem, nainstalovaným ve zdi budovy.

Pachatelé museli nejprve odsunout jeden z výdejních boxů, nainstalovaných na budově. Potom přišlo na řadu násilí. Vytrhli plechový kryt zdi pod boxem, čímž se dostali do prodejny tabákových výrobků v supermarketu. Jeden z mužů pak uvnitř balil z regálů a příručního skladu kartony cigaret a další tabákové výrobky. Pytle s lupem pak předával kumpánovi.

Foto: archiv Policie ČR

Část cigaret připravených ke krádeži

Hlídky strážníků a policistů pachatele zastihly přímo v pilné práci. Jednoho dopadli na místě, druhého za pár desítek minut ještě přímo na území Boskovic. Oba skončili v poutech a v policejní cele. Soud je v pondělí poslal do vazby. Hrozí jim stíhání za krádež vloupáním.

Kdosi vybílil hotelový pokoj v Brně. Policie hledá dva klíčové svědky

Krimi

Výběr článků

Načítám