Hlavní obsah

Zloděje z Pardubicka přitahovala sádra. Z ordinací bral obvazy, nůžky a odnesl si i ceduli „sádrovna“

Dvanáct vloupání do různých zdravotnických zařízení má na svědomí muž z Pardubicka. Ze sádroven či ordinací, do kterých se vloupal, odnesl především sádru, ale občas přibalil i další potřeby nutné k sádrování. Teď mu hrozí za jeho zvláštní zálibu až tříleté vězení.

Sádrový fantom byl po měsících dopadenVideo: Policie ČR

Článek

Devětadvacetiletý muž byl dopaden přímo při jedné z krádeží, podle pardubických kriminalistů toho má ale na svědomí víc - tento týden ho obvinili z celé série vloupání.

„Ve většině případů se vloupal do zdravotnických zařízení nejen na území Pardubického kraje. Lákala ho především sádra, obvazové materiály určené k sádrování a chirurgické nůžky. V jednom případě si domů dokonce odnesl i ceduli s nápisem ‚sádrovna‘,“ popsala pardubická policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Zloděj ale nepohrdl ani penězi nebo jinými zdravotnickými pomůckami, které zrovna v ordinacích objevil.

Lupič se na Žižkově schovával ve skříni, která neměla dveře

Krimi

„Jeho poslední počin, který se mu stal zároveň osudným, se odehrál koncem července letošního roku na poliklinice v Chocni, kde byl přímo při činu zadržen policisty z oddělení hlídkové služby,“ doplnila Kopecná.

Stopy, které po sobě zanechal na předchozích místech činu, pak kriminalistům pomohly prokázat, že má na svědomí i jiné krádeže zdravotnického materiálu, ale také další vloupání do chat. Z nich si pak odnes třeba hudební nástroje, elektroniku nebo alkohol. Způsobil při tom celkem škodu za 140 tisíc korun a vloupáním poškodil věci v hodnotě dalších 100 tisíc korun.

Muž byl obviněn z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Je stíhán na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Argentina chce pomocí AI předvídat zločiny

AI
Související témata:

Výběr článků

Načítám