Hlavní obsah

Zloděj se s lupem schoval v zahradě, vyčenichal ho policejní pes

Líšťany

Policisté zahájili trestní stíhání 34letého muže, který se v úterý vloupal do obchodu na severním Plzeňsku. Z prodejny sebral peníze, výherní losy a cigarety. Z místa činu sice utekl, ale v nedaleké zahradě, kde se ukrýval, ho vyčenichal policejní pes.

Foto: PČR

Policista a jeho služební pes Miky, který vyčenichal zloděje

Článek

Událost se stala v Líšťanech před půl čtvrtou ráno. „Přijali jsme oznámení od operátorky bezpečnostní služby o vloupání se do prodejny,“ řekla policejní mluvčí Eva Červenková.

Přivolaná hlídka zloděje vyrušila přímo při činu. Na místě si všimla, že u prodejny jsou poškozené vstupní dveře a ze zadní části budovy je slyšet hluk.

Opilý muž ze Sokolova nadával záchranářům, pak bouchal a kopal do sanitky

Krimi

„Muž odhodil větší pytel a začal utíkat do přilehlých zahrad. Požádali jsme o policejního psovoda. Služební pes Miky po chvíli dotyčného, který se ukrýval vedle králíkárny, našel,“ popsala Červenková.

Doplnila, že muž sebral hotovost v hodnotě devíti tisíc korun, zboží za zhruba 30 tisíc. Čtyřiatřicetiletý muž skončil ve vazbě. Policisté zahájili jeho trestní stíhání pro přečin krádeže a podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Výběr článků

Načítám