Hlavní obsah

Zloděj se prozradil tím, že jel na kole v ukradeném oblečení

Na výlet s tábořením na Hodonínsku bude jedna rodina dlouho vzpomínat. A nebudou sami, na touhu po cizím oblečení bude vzpomínat i výtečník, který je okradl. Ten jistě nezapomene ani na chybu, která ho odhalila.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V době, kdy čtyřčlenná rodina vyrazila na výlet do okolí, vlezl jim v tu chvíli neznámý pachatel do stanu, kde vše zpřeházel a ukradl oblečení. Po návratu objevili spoušť, kterou jim ve stranu zanechal.

„Situaci však moc neřešili, nechtěli si kazit pobyt,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Zloději tak mohl jeho skutek projít. Ale nestalo se tak.

„Když byli později manželé v nedaleké obci nakupovat, náhodou minuli na jízdním kole mladého muže, který na sobě měl jejich oblečení. Toho zastavili a donutili jej, aby jim ukradené svršky vrátil,“ popsal pokračování krádeže mluvčí.

„Vysvlékat se mu však moc nechtělo. Zřejmě i proto, že pak zůstal ve spodním prádle, z místa rychle utekl,“ dodal Chaloupka.

V tu chvíli již okradení kontaktovali policii a muži zákona podle popisu zjistili, kdo má skutek na svědomí.

„I přes nevelké škody hrozí zlodějům v těchto případech vysoké tresty. Vniknutí do stanu totiž může být kvalifikováno jako trestný čin porušování domovní svobody, za který hrozí až dva roky za mřížemi,“ připomněl kvalifikaci skutku mluvčí.

Cizinci si vychutnávali noční Brno, zloděj jim mezitím vybílil pokoje

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám