Hlavní obsah

Zloděj schoval ukradená vozidla do lesa. Přikryl je maskáčovou plachtou

Praha

Hned k několika krádežím se pražským policistům přiznal 50letý muž, kterého zadrželi kvůli odcizenému historickému vozidlu Land Rover. Kriminalisty pak přivedl do lesa, kam kromě auta schoval i cizí motocykl, obě vozidla byla přikrytá maskáčovým vzorem. Recidivista vysvětloval krádeže tím, že sháněl peníze na jídlo pro štěňata.

Ukradený land rover ukryl zloděj v leseVideo: Policie ČR

Článek

O případu ve středu informoval mluvčí policie Jan Rybanský. Terénní veterán Land Rover počátkem července zmizel majiteli z garáže v Praze 5. Při pátrání po pachateli se policisté dostali na stopu 50letému muži, který už v minulosti opakovaně vyrážel za hranu zákona pro cizí věci.

Po zadržení se při výsleších postupně přiznal i k dalším krádežím, mimo jiné v obchodním domě či k vybílení jiného vozidla.

Kromě land roveru měl na svědomí i krádež motocyklu, přičemž oba dopravní prostředky odvezl, ačkoli měl zákaz řízení. To pro policisty nebylo až takovým překvapením, pozoruhodnější byla skrýš, kdy je zavezl do lesa, kam vozidla schoval pod plachty.

Majiteli zmizel z garáže u Plzně veterán jaguaru

Krimi

Kaskádu přiznání korunoval zadržený muž vysvětlením, jaký účel měly jeho zlodějské výpravy.

„Důvodem trestné činnosti byl prodej odcizených věcí a za utrženou hotovost obstarat jídlo pro čerstvě narozená štěňata svého milovaného psíka,“ zmínil Rybanský s tím, že kriminalisté muže obvinili z krádeže a maření úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Ukradený land rover ukryl zloděj v lese

Zloději si tipovali majitele motorek přes inzeráty, pak jim stroje ukradli

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám