Hlavní obsah

Zlákala ji podvodná reklama s Jakubem Prachařem. Přišla o statisíce

Falešná reklama s hercem Jakubem Prachařem s možností výhodného zhodnocení úspor byla pro ženu z Mohelnice na Šumpersku natolik lákavá, že se nechala podvodníkem přesvědčit, aby investovala do kryptoměn. Ten ji pak připravil o více než 700 tisíc. To přesto, že banka ji při prvním pokusu, kdy se ji pokusil připravit o peníze, na něj upozornila. Novinky o tom informovala v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Kryptoměny Bitcoin, Ethereum a DogeCoin

Článek

Po otevření odkazu na zmíněnou reklamu nešťastnice zadala své kontaktní údaje a během chvilky se jí ozvala žena a požadovala po ní registraci ve výši 2400 korun. Tu poškozená ze svého účtu odeslala. Hned následující den se jí ozval muž, který se vydával za bankéře s tím, že ji bude v rámci investování vést, aby své finance co nejlépe zhodnotila.

Jako již mnoho jiných před ní i ona se nechala do podvodného jednání zatáhnout a s bankéřem spolupracovala. „Nainstalovala si aplikaci a společně, jménem poškozené, požádali u její domovské banky o půjčku ve výši 800 tisíc. Tu pak podvodník v několika částkách odeslal na jiný účet,“ popsala mluvčí.

Tyto transakce však byly bankou zamítnuty z důvodu podvodných plateb. Žena pak neprodleně na pobočce banky osobně úvěr stornovala. „Nicméně tohle varování ji neodradilo od stejného jednání a pod vedením svého rádce v následujících dnech požádala o novou půjčku ve výši 750 tisíc korun,“ uvedla Skoupilová.

Tyto peníze převedli v několika platbách na nově zřízený účet u jiné banky. „Na tomto účtu se ale finance dlouho neohřály a byly v několika různých částkách převedeny tentokrát na účet vedený v zahraničí. Jednalo se o peníze v celkové výši něco málo přes 700 tisíc korun. Minulý týden v pátek pak poškozená případ oznámila,“ dodala mluvčí.

Napřed 100 000, teď milion. Muž ze Šumperska už podruhé naletěl na podvod s kyberměnami

Krimi

Výběr článků

Načítám