Hlavní obsah

Žhář zapálil ve volnočasovém areálu na Karlovarsku dvě auta a přívěs pro koně

Aktualizováno

Karlovarští kriminalisté vyšetřují okolnosti požáru ve volnočasovém areálu pro rodiny s dětmi u řeky Ohře poblíž Karlových Varů. Zřejmě žhář tam zapálil v noci na neděli dvě osobní vozidla a přívěs pro koně. Nikomu se nic nestalo.

Foto: Facebook Karel jelínek

Auta s přívěsem zapálil zřejmě žhář.

Článek

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ potvrdil Novinkám mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva.

Podle něj na místě pracují kriminalisté se speciálně vycvičeným psem k vyhledávání zápalných látek, s jejichž pomocí mohl být požár založen.

Areál Svatošky dětský ráj je situován v bezprostřední blízkosti Svatošských skal a je určen především dětem. Hlavní atrakcí jsou jízdy na indiánských koních a jeho součástí je i mini zoologická zahrada. Areál také nabízí možnost ubytování.

Na Plzeňsku v noci shořela tři auta

Krimi

Jednatelem areálu je karlovarský právník Karel Jelínek. „Pokud to nebyl nějaký pomatenec, tak to vnímám jako určitou výstrahu či varování v souvislosti s výkonem mé práce advokáta,“ reagoval Jelínek na dotaz Novinek.

Zda má konkrétní podezření, ale neřekl. „Samozřejmě je to nepříjemné a nemám náladu to nějak dál rozebírat. Řekněte mi, kterému advokátovi tady za posledních 30 let zapálili dvě auta,“ dodal.

Jelínkovi letos v březnu zatím nepravomocně pozastavila Advokátní komora činnost na půl roku za to, že měl urazit svého kolegu právníka a politika Jindřicha Rajchla (PRO), když ho za jeho proruské výroky označil na sociálních sítích slovem „führer“ a „Heil Rajchl“.

Výběr článků

Načítám