Hlavní obsah

Zfetovaný řidič porušil skoro všechno, co se porušit dalo. Boural přímo před hlídkou

Zřejmě v narkotické euforii si těžkou hlavu z nastávajících problémů nedělal třicátník, kterého zastavili strážníci ve čtvrtek večer v ulici Jana Svobody v Brně. Neměl řidičský průkaz, zato měl pozitivní test na drogy. Auto, ve kterém jel, nebylo jeho a nemělo ani technickou a povinné ručení. Při zastavování hlídkou ještě ke všemu naboural jiný zaparkovaný vůz. K dobru mu lze přičíst snad jen to, že před jízdou nepil.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž na sebe upozornil drobným dopravním přestupkem, když při snížené viditelnosti svítil pouze obrysovými světly. Už když strážníci volkswagen stavěli, začínali tušit, že půjde zřejmě o závažnější problém.

Při zastavování totiž řidič předvedl zvláštní manévr, když najel na úplně jiné místo, než mu strážník jasně ukazoval. U kraje silnice navíc auto nedobrzdil, takže naboural do jiného zaparkovaného vozu a poškodil mu nárazník.

Hlídka městské policie následně přišla na to, že mladík vůbec není držitelem řidičského oprávnění a nemá ani doklady k vozidlu. Auto nemělo ani platnou technickou kontrolu. Když strážníci poukázali na to, že muž není jeho majitelem, tvrdil, že vůz toho dne dostal od známého.

Alkohol nula, drogy ano

Hlídka se s tímto tvrzením nespokojila, stejně jako se nespokojila s výsledkem testu na alkohol, který kupodivu ukazoval nulu.

„Přivolali kolegy ze státní policie a požádali je, aby muže nechali podstoupit test na drogy. Ten prokázal přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, a tak strážníci policistům celý případ rovnou předali k prošetření,“ popsal případ mluvčí MP Brno Jakub Ghanem.

Jak doplnil mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek, auto bylo odtaženo.

„Muž sice odmítl lékařské vyšetření, ovšem musí počítat s tučnou pokutou, která může dosáhnout až pětasedmdesáti tisíc korun,“ uvedl Malášek s tím, že případ se dál vyšetřuje.

Zdrogovaný a opilý mladík bez řidičáku vyrazil na Olomoucku autem na cestu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám