Hlavní obsah

Ženu na Zlínsku zmanipuloval falešný bankéř. Použil nejnovější legendu s občanským průkazem

Zlín

Falešný bankéř se opět objevil. Tentokrát na Zlínsku, kde osmačtyřicetiletou ženu přesvědčil, že peníze na jejích bankovních účtech jsou v ohrožení. Nakonec ji během pár hodin připravil o více než milion korun, informovala Novinky policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Velmi schopný manipulátor ji dokázal přesvědčit o tom, že její peníze jsou v bezprostředním ohrožení, a protože měla žena na svých bankovních účtech nemalé částky, po komunikaci s několika údajnými bankéři převedla dle pokynů peníze na údajně rezervní účty, které jí měly úspory zachránit. Bohužel opak se stal pravdou a o peníze přišla,“ uvedla mluvčí.

Někdo předložil váš doklad totožnosti

Bankéř využil jednu z nejnovějších legend. Ženě řekl, že někdo předložil její doklad totožnosti a požádal o půjčku na její jméno. Sdělil jí i číslo jejího občanského průkazu. To ženu zmátlo a věřila, že skutečně mluví s bankéřem, který zná její osobní údaje.

„Sice jí bylo podezřelé, že měla peníze poslat hned na šest účtů, nikoli na jeden, ale muž na telefonu měl odpověď na každou její otázku a reagoval pohotově a rychle, takže ztratila obezřetnost. Celkově přišla o 1 046 800 korun,“ konstatovala Kozumplíková.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. „Pachateli hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let,“ doplnila policejní mluvčí.

Falešný bankéř opět na scéně. Ženu z Přerovska připravil o 860 tisíc korun

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám