Hlavní obsah

„Žena začala rodit, má stahy ukrutný.“ Cestu do porodnice zkomplikovala ranní špička, muž zavolal policistům

Neobvyklou pomoc poskytovali policisté v Praze ve středu manželům při cestě do porodnice. Žena už měla silné kontrakce a vypadalo to, že brzy porodí, jenže cestu komplikovala ranní špička. Policisté, na něž se manžel obrátil, jim pomohli nejen s průjezdem kolonami, ale ženu pak doprovodili až na pokoj v porodnici.

Policisté pomohli s doprovodem do porodniceVideo: Policie ČR

Článek

„Žena začala rodit, já ji vezu do nemocnice,“ volal ve středu ráno na linku 158 muž. Vylíčil, že má žena „ukrutný stahy“, a prosil policistku o pomoc. V okolí Václavského náměstí je zúžená silnice kvůli rekonstrukci náměstí a jízdu do nemocnice komplikoval i poměrně silný ranní provoz.

Policistka upozornila několik hlídek, přičemž jednu shodou náhod potkali manželé na Wilsonově ulici u hlavního nádraží. Policisté pak páru pomohli s průjezdem městem.

„Policisté z Pohotovostní motorizované jednotky po příjezdu do porodnice ještě přivezli vozík, na který ženu posadili, a další policisté zjišťovali, kde je příjem rodiček a kam ji mají odvézt,“ vylíčila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policisté ženu dovezli až na pokoj, kde ji předali personálu nemocnice. Statečná maminka pár minut po příjezdu do porodnice U Apolináře porodila. „Za celou pražskou policii rodině gratulujeme k narození miminka,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté pomohli s doprovodem do porodnice.

Auto s rodící ženou uvázlo v koloně v Liberci. Otec z okénka mával na policisty

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám