Hlavní obsah

Žena se v Českých Budějovicích koupala v rozvodněné Malši. Prý ji lákala síla vody

Strážníci v Českých Budějovicích zasahovali v pátek odpoledne na Malši u Velkého jezu. Mladá žena se tam koupala v rozvodněné řece, která v té době byla již na prvním stupni povodňové aktivity.

Foto: Městská policie české Budějovice

Žena se koupala v rozvodněné Malši.

Článek

„Kolem páté hodiny přijalo naše operační středisko oznámení o ženě, která se chystala koupat v rozvodněném splavu. Po příjezdu hlídky na místo již byla ve vodě. Strážníci ji důrazně upozornili, že v důsledků povodně je v řece zákaz koupání,“ uvedla mluvčí městské police Věra Školková.

Podle ní strážníky přikvapil důvod, proč jednatřicetiletá žena hazardovala se svým životem. „Svěřila se jim, že ji lákala síla vody při plavání,“ dodala Školková.

„Strážníci dotyčné domluvili, aby již podobný riskantní kousek neopakovala, a dohlédli na její odchod,“ uzavřela mluvčí.

Muž na Vysočině skočil do rozvodněné Bystřice pro svého psa

Krimi

Aktuální povodňová situace v ČR

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám