Hlavní obsah

Žena o nehodě na Sokolovsku: Auto se nám zapíchlo do domu

Oloví

Chvíle hrůzy si zažili manželé Štěchovi z Oloví na Sokolovsku. Šestapadesátiletá řidička mazdy totiž vylétla ze silnice, sjela ze srázu a skončila v jejich rodinném domě. Vůz pak začal hořet a plameny přeskočily na obytný prostor. „Byl to šok. Na takové situace nejste nikdy připravení,“ zdůraznila Milena Štěchová.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Šestapadesátiletá řidička mazdy vyletěla ze silnice a narazila do rodinného domu v Oloví na Sokolovsku. Vůz začal následně hořet.

Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem 15. hodiny. „Zrovna jsme se se synem vraceli domů. Z dálky jsme viděli dým. To jsme ale ještě nevěděli, že je u nás,“ popsala žena. Hasiči kvůli zásahu silnici úplně uzavřeli.

Vytvořily se proto kolony. „Odstavili jsme auto a šli pěšky. Blížili jsme se k baráku a uviděli auto zapíchnuté do domu. Šlehaly z něj plameny a hořel i barák,“ líčila dramatické okamžiky. Dál už dvojici nikdo nepustil. „V první chvíli jsme měli strach hlavně o řidičku, jestli to vůbec přežila,“ řekla Štěchová.

Dům je totiž pod úrovní komunikace, v mírné zatáčce. Podél vozovky chybějí svodidla. „A navíc je tady příkrý sráz,“ doplnila. Podle policejního mluvčího Jana Bílka směřovala šoférka od Kraslic. Následně s mazdou vylétla ze silnice, prorazila plot a narazila do schodiště a přístřešku domu. Automobil poté začal hořet.

Žena naštěstí stihla vystoupit. „Jsem moc ráda, že paní se zachránila,“ oddechla si Štěchová. Radek Hes z krajské záchranky upřesnil, že pacientka utrpěla středně těžká zranění a vrtulník ji transportoval do nemocnice.

Zachránila je plechová střecha

Plameny přeskočily právě na verandu. „Před třemi týdny jsme ji dokončili, udělali jsme i nový plot. Střecha už byla shnilá. Dali jsme tam silné trámy a speciální střechu ze švédské oceli,“ nastínila. Dodala, že šlo o dárek k jejím narozeninám.

Zároveň přiznala, že se na manžela zlobila, protože krytina byla drahá. „Chlapi vtipkovali a říkali, že to unese i avii. Teď zpětně vidím, že plechová střecha nám neskutečně pomohla. Jinak by zřejmě chytl kanadský šindel, který máme nad zbytkem obytného prostoru. To by hořelo jedna báseň,“ přemítala padesátiletá žena.

Podle ní robustní konstrukce verandy zabránila, aby auto skončilo v jejich obýváku. „Chybělo tak třicet centimetrů,“ odhadla Štěchová. Nezastupitelnou roli sehráli samozřejmě i hasiči.

Rodina v Oloví bydlí sedm let. Dosud se jí nic podobného nestalo. „Plot i veranda jsou úplně zničené. Prostor je zalitý vodou a hodně začouzený,“ uvedla. Vchodové dveře proto nejde používat. „Dům obcházíme, ale na to už jsme zvyklí, protože stejně to bylo i během nedávné rekonstrukce,“ usmála se žena.

Podle policie činí předběžná škoda na automobilu a domě 650 tisíc korun. „Už komunikujeme s pojišťovnou. Vůbec nechci domýšlet, co všechno se mohlo stát, kdyby někdo z nás byl doma nebo venku. To nejhorší už máme za sebou. Hlavní je, že jsou všichni živí,“ uzavřela Štěchová.

Policisté se nadále případem zabývají. U šestapadesátileté řidičky provedli orientační dechovou zkoušku, která byla negativní. „Přesnou příčinu i okolnosti stále šetříme,“ sdělil Bílek.

Auto vylétlo z D6. Spolujezdec zemřel, řidič bojuje o život

Krimi

Výběr článků

Načítám