Hlavní obsah

Žena chtěla štěně huskyho za 6000, přišla o 120 000

Svitavy

Dvaačtyřicetiletá žena ze Svitavska chtěla své dceři pořídit psa. Na internetovém portálu našla inzerát na prodej štěněte plemene husky za zhruba šest tisíc korun. Narazila ale na podvodníky a přišla o téměř 120 tisíc korun. Podvedená žena se na policii obrátila v pátek.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

„Komunikace mezi zájemkyní a inzerující probíhala výhradně elektronickou poštou. Poškozená peníze poslala podle instrukcí na bankovní účet. Nebyla to ale první ani poslední platba,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

„Přišly další požadavky v desítkách tisíc korun na uhrazení poplatků souvisejících s doručením a dopravou psa, například na klec, ve které měl být letecky přepraven z Prahy do Pardubic, na mezinárodní pojištění, kolky nebo za několikadenní pobyt na letišti,“ vyjmenovala Muzikantová.

Po zaplacení všech poplatků ale k předání psa ani ke vrácení finančních prostředků nedošlo. Jediné, co poškozená mailem obdržela, byl doklad nazvaný List vlastnictví štěněte.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který v případě prokázání viny hrozí zatím neznámému pachateli trest odnětí svobody až na 5 let.

„V souvislosti s tímto případem apelujeme na veřejnost, aby byli při nákupech v online prostředí opatrní a u nákupu zvířat preferovali spíše osobní setkání s prodávajícím,“ poprosila mluvčí.

Žena z Chebska přišla o téměř 450 tisíc korun kvůli podvodu s kryptoměnou

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám