Hlavní obsah

Žena a její syn čelili útokům expartnera. Dobýval se jim do bytu, vyhrožoval

Nadávkám, výhrůžkám ublížení, ale i opakovaným agresivním výpadům bývalého partnera čelila od dubna letošního roku žena ze Dvora Králové nad Labem. Pětatřicetiletý muž od okamžiku, kdy se rozešli, slovně i fyzicky útočil nejen na ni, ale i na jejího nezletilého syna. Nyní je ve vazbě.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Jeho řádění zarazili až policisté, když žena zavolala na tísňovou linku ve chvíli, kdy se bývalý partner dobýval do jejího bytu a měla strach o život svůj i svého dítěte.

Policisté přijali volání o pomoc na linku 158 v úterý 27. srpna kolem poledne. Hlídka proto ihned vyrazila na místo, kde objevila agresivního pětatřicetiletého muže. Ukázalo se, že jde o známého recidivistu. Vyzvali ho, aby se přestal do bytu dobývat, ale on neposlechl, a naopak svou agresi obrátil proti nim.

Bývalou partnerku praštil do čela paličkou na maso a pak ji bodl nožem. Dostal 18 let

Krimi

„Policisté ho proto zadrželi a eskortovali na místní služebnu. Policejní komisař proti němu ve středu 28. srpna zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a v neposlední řadě z přečinu porušování domovní svobody,“ uvedla mluvčí Policie ČR Královéhradeckého kraje Šárka Pižlová.

Ukázalo se, že žena čelila výhrůžkám a útokům svého bývalého partnera už od dubna letošního roku.

„Po rozchodu s přítelkyní ji opakovaně vulgárně slovně napadal, také si vyžadoval agresivně vstup do jejího bytu, její pozornost a v neposlední řadě jí a jejímu nezletilému synovi opakovaně vyhrožoval újmou na zdraví, přičemž měla poškozená obavu o svůj i synův život,“ popsala Pižlová.

Muž měl nezletilým synem ženy v bytě mimo jiné třást ve vzduchu a oběma způsobit újmu na zdraví. Navíc začátkem července při společné jízdě všech tří autem, které řídila poškozená z Pardubic do Hradce Králové, ženu agresor donutil pod pohrůžkou ublížení zastavit. Potom si sám sedl za volant, přestože nikdy nevlastnil řidičský průkaz, a s autem se rozjel vysokou rychlostí a vyhrožoval, že do něčeho schválně nabourá.

Obviněný muž s policií nespolupracuje, navíc se jeho agrese po zadržení spíše stupňovala. Policisté proto podali návrh na jeho vzetí do vazby, kterému soud vyhověl, a nyní je muž stíhán vazebně. Lustrací ještě vyšlo najevo, že naposledy v listopadu 2023 opustil brány věznice a v minulosti byl několikrát trestně stíhán.

Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Muž zřejmě neunesl rozchod a bývalou přítelkyni zardousil. Dostal deset let

Krimi

Výběr článků

Načítám