Hlavní obsah

Ze zkázy plaveckého bazénu v Krumlově podezírají policisté 53letého zaměstnance. Vykuřoval vosy

Český Krumlov

Policisté podezřívají 53letého muže, který pracoval na českokrumlovském bazénu z obecného ohrožení z nedbalosti. V sobotu ráno vykuřoval vosí hnízdo a následný požár se velmi rychle rozšířil na téměř celou střechu. Předběžná škoda se odhaduje na dvacet milionů korun. Ze sportoviště, které bylo nejnavštěvovanějším v Krumlově, zbylo jenom torzo.

Požár českokrumlovského bazénuVideo: Pavel Orholz, Novinky

Článek

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Českém Krumlově zahájili v případu úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Podezřelým je 53letý muž z Českobudějovicka,“ sdělil Novinkám mluvčí jihočeské policie Miroslav Šupík.

Muž je zaměstnancem společnosti, která měla na starosti provoz plaveckého bazénu. „V sobotu si v ranních hodinách při likvidaci vosího hnízda pomocí ohně počínal tak nešťastně, že způsobil požár téměř celé plochy střechy bazénu,“ konstatoval mluvčí.

Upozornil, že policisté na případu stále pracují. V případě prokázání viny hrozí muži až osm let vězení.

Foto: HZS JK

Českokrumlovský bazén zasáhl požár.

Bazén byl na požár pojištěný, Krumlov čeká na likvidátora

Město Český Krumlov čeká, až skončí vyšetřování expertů na zdevastovaném bazéně. Pak by měl celou stavbu posoudit statik. Starosta Alexandr Nogrády (ANO) uvedl, že bazén byl na požár pojištěný.

„17. září by měl dorazit likvidátor pojišťovny,“ podotkl starosta. Připustil, že škoda může být ještě vyšší než zatím odhadovaných dvacet milionů korun.

Město zároveň plánuje výstavbu nového plaveckého bazénu, který by vyšel na 400 až 450 milionů korun. Pro školy a školky se snaží zajistit plavání v blízkých obcích a městech.

Z krumlovského bazénu zbylo po vykuřování vos jenom torzo. Nový vyjde skoro na půl miliardy

Krimi

Výběr článků

Načítám